égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás ágyhoz kötött betegeknél

Az idősgondozás, idős szülőkkel, rokonokkal való törődés az egyik legnemesebb, leghumánusabb emberi cselekedetünk. Kiváltképpen abban az esetben igaz ez, ha az illető még ágyhoz is kötött.

Az alábbiakban igyekszünk néhány tippet adni az idős ágyhoz kötött betegekkel kapcsolatos idősgondozással kapcsolatban

 1. Megfelelő diagnózis: Mindenek előtt keressünk egy orvost aki kivizsgálja idős rokonunkat és meghatározza a teendőket
 2. Lelki felkészülés: Tudnunk kell, az idősgondozás megváltoztathatja egész eddigi életformánkat
 3. Tájékozódás: Számos témába vágó cikk, értekezés olvasható az interneten, mely segíthet a mindennapi teendők ellátásában és az idős ápolásban vagy akár az ágyhoz kötött beteg szórakoztatásában is
 4. Szereljük föl a betegszobát minden szükséges eszközzel. Pelenka, egészségügyi betét, testápolók-krémek, párnák stb.
 5. Készítsünk listát: milyen gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök(tolószék, kórházi ágy stb. szükségesek; mit és mekkora mértékben támogat a TB.)
 6. Kérjük szakavatottak segítségét: házhoz jövő ápolók, fizikoterapeuták, foglalkozásterapeuták közreműködését
 7. Kérjük rokonok, barátok segítségét: Az otthoni betegápolás ágyhoz kötötteknél egy állandó készenlétet igénylő, rendkívül megterhelő munka. Szakítsunk időt a kikapcsolódásra, máskülönben fennáll a veszélye, hogy kiégünk!
 8. Vezessünk naplót! Készítsünk feljegyzést a mindennapi feladatokról; Mikor, mit evett betegünk, milyen gyógyszereket vett be, milyen gyakorlatokat végzett stb. Az orvos látogatásnál ez jól jöhet majd!
 9. Ha javul az állapota: Keressünk neki valami tevékenységet, ami leköti: kézművesség, olvasás, játékok(pl. keresztrejtvény)  stb.
 10. Tartsunk egy naptárat a közelben: emlékeztessük a dátumra, anélkül, hogy utalnánk arra, nem tudja!
 11. Rakjunk ki egy családi képet a falra: A szeretteinek látványa segíthet a jelenben tartani őt.

További tippek az idősgondozáshoz

 • Az elején könnyen lehet, hogy idős pártfogoltunk össze lesz zavarodva a kiszolgáltatottságtól. Akár még nekünk is támadhat. Frusztráló lehet számára az is, ha nem emlékszik bizonyos eseményekre..Megeshet, hogy éjszakánként évekkel ezelőtt elvesztett szeretteit gyászolja majd. Ezért jusson eszünkbe: számos esetben sokat segít a dolgok humoros megközelítésével oldani a feszültséget. Nevessünk és nevettessünk: énekeljünk egy mókás dalt miközben kicseréljük a pelenkáját. Ne feledjük: sose nevezzük nevén konkrétan a pelenkát, hívjuk inkább felnőtt fehérneműnek vagy nadrágbetétnek!
 • Tartsuk fenn számára a függetlenség látszatát; amibe csak lehet, vonjuk be, bízzunk rá dolgokat, pl. adjunk neki egy tiszta törlőkendőt hogy megmoshassa arcát és kezét; éreztessük vele, hogy állapota ellenére korántsem haszontalan.
 • Ami minket illet, nehézséget jelenthet, hogy életünk már nem csak magunk dolgairól szól; ezért becsüljük meg a szabadidőnket, még ha csak a boltba ugrunk is le egy félórára.

Találjunk valakit, akiben megbízunk, és aki felválthat minket az idős betegünkkel való foglalkozásban!

Jó tudni: Ágyhoz kötött betegek ápolásánál gyakran gondot jelenthet a testi higiénia fenntartása. Az Aquamed száraz samponnal kezelt hajmosó sapka  és az Aquamed fürdető kendő mind kifejezetten a száraz mosdatáshoz lett kitalálva, különös tekintettel az immobilis betegek otthoni ápolásánál fellépő igényekre.

Mindkettő elérhető a gyógyszertárakban!

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll