égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A szklerózis multiplex

A szklerózis multiplex a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedését jelenti. Ez egy autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy a szervezet saját magát támadja meg. Jelen esetben ez úgy valósul meg, hogy az immunrendszer védekező sejtjei az idegsejtet nyúlványai, vagyis az axonok körül lévő velőshüvelyt támadják meg. Ennek pedig az a következménye, hogy az axonon keresztül lényegesen lassabban tud csak terjedni az ingerület.

Ez a betegség rendkívül összetett és alaposan megnehezítheti az idősgondozást. A kiváltó okok között szerepelnek a genetikai adottságok, illetve a vírusos megbetegedések. Továbbá a tüneteket súlyosbíthatja a stresszes életmód.

A betegség tünetei szintén sokrétűek. Általában megfigyelhető a végtagok remegése, zsibbadása, esetleg bénulása, fokozott fáradékonyság, erőtlenség, mozgászavarok. Probléma adódhat a hangképzésben, a beszédben és a látásban is. A látóideg gyulladása esetén erős fájdalmat tapasztalhatunk a szem mozgatása során. Tompulhat a látás, színérzékelési zavarok léphetnek fel. Súlyos esetben teljes látáskiesés, azaz vakság is bekövetkezhet.

A betegséget a tudomány jelenlegi állása alapján nem tudják meggyógyítani. A tünetek mérséklésére azonban van lehetőség. Először is fontos, hogy amennyire csak tudjuk, próbáljuk meg elkerülni a stresszes életet. A betegséget súlyosbíthatja a hőmérséklet hirtelen változása, ezért ne menjünk szaunába vagy szoláriumba!

Orvosi úton injekciós kúrával, valamint gyógyszeres (szteroidos) kezeléssel enyhíthetők a tünetek.

A szklerózis multiplexben szenvedők ápolását megkönnyítő termékek

A szklerózis multiplexben szenvedő idős embereknek nagy szükségük van az idősgondozásra, hiszen többnyire az olyan alapvető feladatokat sem tudják elvégezni, mint a tisztálkodást. Az ápolók számára komoly kihívást jelent nap mint nap a fürdetés, de az Aquamed Bed bath fürdetőkendők megkönnyíthetik ezt.

A fürdető kendők szükségtelenné teszik a mindennapi tortúrát, ami a fürdetéssel jár, segítségükkel a tisztálkodás az ágyban is elvégezhető. A termék nem csak tisztítja, de ápolja is a bőrt és kellemes illatot kölcsönöz neki, ami különösen előnyös az inkontinenciával küzdő idősek esetében.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll