égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A száraz sampon használata

nagy segítség az idősgondozásbanA száraz sampon nagy segítség az idősgondozásban

A mai rohanó világunkban, amikor semmire sincs időnk, és folyton rohanunk, gyorsan elterjednek az olyan időtakarékos újítások, mint a száraz sampon. Nem kell a zuhany alatt vagy a fürdőkád fölé görnyedve vizezni, majd samponozni, balzsamozni és hosszú ideig szárítgatni a hajunkat. Az idősgondozásban ugyanígy lerövidítheti a hajmosás folyamatot a száraz samponos hajmosó sapka.

A száraz samponoknak két fő típusa van: a porállagú és a spray jellegű változat. A működési elvük hasonló: mindkettő megköti a hajon lévő szennyeződéseket, így tisztítja a hajunkat.

Hogyan kell használni a száraz sampont?

Válasszuk ki a nekünk megfelelő készítményt! Szedjük ki a hajunkból a csatokat, hajgumit, hajpántot, és fésüljük ki a hajat, hogy ne legyenek benne csomók.

Ha porállagú száraz sampont vásároltunk, akkor szórjuk a port a hajtövekhez! Különösen azokon a területeken érdemes alkalmazni a szert, ahol zsírosodásra hajlamosabb a hajunk. Az ujjunkkal oszlassuk el a sampont. Ha a sprayt választottuk, akkor pedig fújjuk a hajunkra! Ki is fésülhetjük a hajat, hogy a készítményből mindenhova egyenletesen jusson. A por leszóródhat, ezért a legjobb, ha a csap fölött használjuk a száraz sampont vagy olyan helyen, amit könnyen fel tudunk porszívózni.

Várjunk 5-10 percet, amíg a termék hatni tud! Ha különösen zsíros a haj, akkor hosszabb ideig is rajta hagyhatjuk a száraz sampont. A termék megköti a hajon lévő zsírt, azonban nem helyettesíti a hajmosást! Ezért nem alkalmazhatunk mindig száraz sampont. Ezek használata két hajmosás között javasolt a haj felfrissítésére.

Ennél is van egyszerűbb megoldás

Az Aquamed száraz samponos hajmosó sapkáit úgy alakították ki, hogy bárhol használhatóak legyenek és ne kelljen takarítani, söprögetni utánuk, ezért különösen ajánlott a mozgásképtelen vagy nehezen mozgó betegek esetében. A terméket körülbelül 20 másodpercig melegítsük mikrohullámú sütőben, majd húzzuk a gondozott hajára és végezzünk masszírozó mozdulatokat vele.

A sampon és a kondicionáló ennek következtében feloldódik és a hajba jut, ahonnan eltávolítja az olyan makacs szennyeződéseket is, mint a száraz vér vagy EEG-gél. A hajmosás végeztével a sampon a szennyeződésekkel együtt visszaszívódik a sapkába. A haj törülköző-száraz, illatos és ápolt lesz.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll