égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A műfogsor tisztítása

Az idős ember fogai fokozatosan tönkremennek, majd kiesnek. Ilyenkor műfogsor alkalmazására van szükség. Az idősek általában nehezen barátkoznak meg ezzel a gondolattal, sokszor szégyellik a protézis viselését. Az ápolóknak érdemes éreztetni velük, hogy ez egy teljesen természetes dolog, nincs vele semmi gond. Az idősgondozás a műfogsor tisztítását és ápolását is magában foglalja.

A műfogsor ugyanúgy rendszeres tisztításra szorul, mint a rendes fogazat. Ez a tisztítás azonban eltérő módszert igényel, ugyanis a műfogsorok műanyagból, illetve fémből készülnek. Nem tisztíthatjuk őket hagyományos fogkrémmel, hiszen ezek csupán a természetes fogazat esetében bekövetkező problémák megelőzésében nyújtanak segítséget.

A műfogsor mindennapos tisztítása azért elengedhetetlen folyamata az idősgondozásnak, mert a szájüregben rengeteg baktérium található, amelyek megtapadnak az álfogakon is, illetve beleszorulhatnak az élelmiszer-maradékok is. Sokan gondolják, hogy fogkő csak a rendes fogakon alakulhat ki, ám ez nem így van. A protézis fertőtlenítésére vásárolhatunk speciális műfogsortisztító fogkrémet vagy tablettát. Ha ezeket a termékeket túl drágának ítéljük meg, akkor folyamodhatunk házi praktikákhoz is.

A műfogsor megtisztítására gyakran alkalmaznak szódabikarbónát. Langyos vízzel összekeverve hagyjuk állni benne a fogsort, majd öblítsük le!

Háztartási (10 % -os) ecetet is alkalmazhatunk. Ezt is langyos vízzel kell összekeverni, beleáztatni a műfogsort, majd lemosni.

A műfogsor tisztítása mellett azonban nagyon fontos, hogy a szájüreg tisztán tartásáról se feledkezzünk meg az idősgondozás során. Ezt speciális szájvíz alkalmazásával tehetjük meg

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll