égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A megfelelő ágy kiválasztása fekvő betegeknek

Nem mindegy az, hogy az idős betegek milyen körülmények között fekszenek egész nap az ágyukban. Oda kell figyelni a megfelelő ágy és ágymatrac, párna, valamint a legkedvezőbb testhelyzet kiválasztására, ez nagyon fontos feladata az idősgondozásnak és betegápolásnak.

Milyen ágy a legjobb az idősgondozásban?

A legjobb, ha kemény ágymatracot vásárolunk. Ennek az a szerepe, hogy a beteg ne süllyedjen bele az ágyba, hanem a kemény matrac egyenesen tartsa az egész gerincoszlopát. Ezzel biztosíthatjuk a helyes testtartást, elkerülhetjük a gerincpanaszokat.

Választhatunk olyan matracot is, amelyet kifejezetten a felfekvés megakadályozására fejlesztettek ki. Az efféle ágymatracok tehermentesítik a test azon pontjait, ahol a testsúly összpontosulnak, megfelelő alátámasztást biztosítanak a beteg testének.

Az idősek fejének megfelelő alátámasztására is fontos odafigyelni. Arra kell törekedni, hogy a fej minél inkább egy síkban legyen a test többi részével. Ennek érdekében, ha megoldható, akkor egyáltalán ne használjunk párnát, vagy maximum egy kispárnára fektessük a beteget!

Kaphatóak olyan párnák is, amelyek levendulával vannak megtöltve. A levendula illata nyugtató hatású, ezért többek között magát az elalvást is segíti, valamint az alvás minőségét is javítja.  Ne tegyünk több párnát a fekvő beteg feje alá, hiszen úgy a fej túl magasra kerül!

A takaró kiválasztásánál arra figyeljünk, hogy lehetőleg ne a régi tollal töltött dunnákat terítsük a betegre, hiszen ezek nagyon nehezek. Érdemesebb egy könnyebb, szellősebb takarót használni.

Az idősgondozás további megkönnyítése érdekében szerezzünk be Aquamed Bed Bath fürdető kendőt és hajmosó sapkát, ezekkel a fürdetés az ágyban is elvégezhető, anélkül, hogy attól kéne tartanunk, hogy összevizezzük az ágyneműt. Emellett kiválóan tisztítanak, ápolnak és kellemes illatot kölcsönöznek a bőrnek és a hajnak. Különösen ajánlottak a fürdető kendők az inkontinenciában szenvedők számára.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll