égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A leggyakoribb tévhitek az idősotthonokkal kapcsolatban

Előfordulhat, hogy nincs lehetőségünk otthoni idősgondozásra, ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldásnak egy idősotthon tűnik. Ezekkel kapcsolatban sok ellenérzése van az embereknek , melyek alapjául a leggyakrabban tévhitek szolgálnak. A következőkben ezeket igyekszünk eloszlatni.

Az idősgondozással kapcsolatos tévhitek

  1. Tévhit: Az idősotthonok ugyanolyanok, mint a kórházak

Az idősotthonok egyáltalán nem olyanok, mint a kórházak, a nevüknek megfelelően sokkal inkább hasonlítanak egy otthonra, ahol az idősek közösségi életet élhetnek, látogatókat fogadhatnak. A nővérek és az ápolók folyamatosan odafigyelnek az idősek egészségi állapotára és az általuk kívánt mértékben segítik őket.

  1. Tévhit: A családtagok alig látogatják az idősotthonban lévő rokonokat, akik így bebörtönözve, mindenkitől elzárva érzik magukat.

Természetesen a családon is múlik, hogy hányszor látogatják meg az idős hozzátartozót, de semmi akadálya nincs annak, hogy rendszeresen elmenjenek hozzá. Sok idősotthonban a lakóknak lehetőségük van az interneten keresztül is tartani a kapcsolatot a családtagokkal. Emellett sokszor az ápolókkal és a többi lakóval is összebarátkoznak, így nem lesznek magányosak.

  1. Tévhit: Az idősotthonban történő idősgondozás kizárja a magánszféra kialakításának lehetőségét.

Az idősotthonokban valóban megfigyelés alatt tartják a lakókat a saját érdekükben, de a legtöbb helyen az idősek külön szobával rendelkeznek, ahová engedély vagy kopogás nélkül nem lépnek be az ápolók.

  1. Tévhit: Az idősotthonokban rossz az étel.

Egyes idősotthonoknak saját szakácsa van, aki igyekszik az idős korban az egészségügyi szempontból legmegfelelőbb ételeket elkészíteni. Emellett lehetőség van arra is, hogy a családtagok ételt vigyenek be idős rokonuknak.

Összegzés

A legjobb megoldás természetesen az otthoni idősgondozás, hiszen ilyen koros hozzátartozónkat nem kell kiszakítanunk megszokott környezetéből, de ha erre nincs lehetőség, nem kell azonnal ódzkodva gondolni az idősotthonokra. Természetesen a választás előtt érdemes alaposan tájékozódni ebben a témában, felkeresni a közeli idősgondozó intézményeket és kikérni mások véleményét is velük kapcsolatban.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll