égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A felfekvés veszélyei

A felfekvés a fekvő betegek gyakori problémája és gyakran megjelenik az idősgondozás vagy a betegápolás során. Úgy alakul ki, hogy huzamosabb időn keresztül nehezedik a teljes testsúly a test bizonyos pontjára. Ez a bőrrész a folyamatos terhelés és súrlódás következtében könnyen és gyorsan kisebesedik. A felfekvés kezelés hiányában elfertőződhet, illetve rohamosan romolhat a seb állapota, mélyülhet a sérülés. Ez természetesen rengeteg fájdalommal jár együtt.

A fájdalmon kívül a felfekvéses sebek nagyon csúnya látványt nyújtanak, illetve mivel megszakad a bőr folytonossága, sérülés keletkezik rajta, ezért az illető sokkal nagyobb eséllyel kap el különböző betegségeket, fertőzéseket. Az illető immunrendszerét jelentősen megterheli.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a fájdalmas problémát az idősgondozásban?

A beteg tisztán tartása elengedhetetlen. Figyeljünk arra, hogy mind a beteg teste, mind az az ágy és ágynemű, amelyben fekszik, tiszta legyen!

Mivel a felfekvés akkor alakul ki, ha a testsúlyunk a testünk egy bizonyos pontjában összpontosul, ezért nagy valószínűséggel elkerülhetjük a felfekvéses sebek kialakulását úgy, ha rendszeresen forgatjuk a beteget. Fontos, hogy a beteg soha ne töltsön két óránál többet ugyanabban a pozícióban!

Ha a beteg állapota megengedi, akkor érdemes időnként felültetni őket, esetleg időnként kiemelni az ágyból, és átmozgatni az idős embereket.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll