égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Idősgondozás – A demencia fokozatai

Az idősgondozás során sokan szembesülnek a demencia tüneteivel idős rokonuknál, például a feledékenységgel, az összefüggő, értelmes kommunikáció képességének elvesztése, stb. A következőkben a demencia három fő szakaszát mutatjuk be.

Kezdeti demencia

Az agyban már ekkor is megfigyelhetőek a változások, de sok esetben a betegség ilyenkor még észrevétlen marad, mert nem feltétlenül jár tünetekkel. Ha mégis jelentkezik memóriazavar, az a leggyakrabban olyan enyhe formában történik, mint például egy kulcscsomó vagy távirányító hollétének elfelejtése, ami sok emberrel megtörténik a mindennapokban.

Középsúlyos demencia

Ez az a szakasz, amikor a családtagok barátok általában elkezdenek felfigyelni arra, hogy valami nincsen rendben. Ilyenkor a feledékenység, memóriavesztés már súlyosabb méreteket ölt, megfeledkeznek például a közelmúlt eseményeiről vagy az ismerősök neveiről. Ez a beteg számára is frusztráló, ezért ilyenkor megfigyelhetőek olyan viselkedésbeli változások, mint a hirtelenharagúság vagy a szokatlan csendesség.

Súlyos demencia

Ez a demencia végső stádiuma, ilyenkor az ápolásra szoruló idősek sokszor már arcról sem ismerik fel barátaikat, rokonaikat. Emellett a gondolkodás és a kommunikáció képessége is visszafejlődik. Sok esetben ilyenkor már az olyan alapvető tevékenységekben is segíteni kell nekik, mint az evés, fürdés, öltözködés.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll