égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hogyan tisztítsuk meg az égett felületet az elhalt bőrtől?

Az égési sebek a gyógyulási idő alatt fájdalmasak, viszketnek és kellemetlen érzetűek. Mindenesetre a megfelelő sebtisztítás komfortérzetet ad és gyorsítja a regenerálódási folyamatot. Az elhalt bőr eltávolítása a sebet tisztán tartja és csökkenti a fertőzés kockázatát.

Kezelési útmutató

  • Áztassuk a sérült felületet 10 percig hideg vízben. Kisebb égésnél hideg vizes borogatást is alkalmazhatunk. Nagyobb felületű égési sérülés esetén mosdóban, vagy kádban is megtehetjük ezt.
  • Óvatosan dörzsöljük át a sérült felületet langyos, szappanos vizes ruhával. Vigyázzunk, nehogy felszakítsuk az ép vízhólyagokat! A felhólyagosodott felület véd a fertőzésektől.
  • Egy mosdókesztyű segítségével távolítsuk el az elhalt bőrt. A denveri Colorado Egyetem Gyermekosztály orvosai szerint „a lebenyek alatti terület kiváló táptalaja a fertőzéseknek”. Véleményük szerint, nem elég egy ruhával ledörzsölni ezeket, hanem a maximális eltávolítás érdekében megfelelő ollóval le kell vágni őket.
  • A felesleges szappanmaradékot öblítsük le langyos tiszta vízzel.
  • Itassuk fel a nedvességet a bőrről egy törülközővel és gézzel kötözzük be a sérült felületet.

Tippek és figyelmeztetések

A sebtisztítás előtt mossuk meg a kezünket és a használati eszközöket meleg, szappanos vízzel.

Ha valamilyen kenőcsöt, krémet akarunk használni a seb gyógyulása érdekében, azt az 5. lépés alatt kenjük a sérült területre. A sebkötözés előtt, száraz, tiszta felületen alkalmazzuk.

Keressük fel orvosunkat, ha fájdalomérzetet, vagy pirosságot tapasztalunk az égett felületen, vagy ha kellemetlen szagú folyadék szivárog a sebből, illetve ha hőemelkedés, láz jelentkezik.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll