égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hogyan segíts idős szüleidnek a költözködésben?

Szüleid előbb-utóbb képtelenek lesznek egyedül ellátni magukat és szükségük lesz az idősgondozásra. Ilyen esetben előfordulhat, hogy a gondozó házába költöznek vagy csak egy közelebbi helyre, ahol a családtagok könnyebben meg tudják látogatni őket.

Bárhogy is legyen, a költözködés idős korban mindig nagyon nehéz, hiszen az emberek ilyenkor kiszakadnak abból a közegből, ahol adott esetben egész életüket leélték. Másrészt a költözködés egyértelművé teszi a számukra, hogy segítségre van szükségük és nem tudnak már olyan önálló életet élni, mint korábban.

Milyen módszerekkel tehetjük könnyebbé a költözést?

  1. Ha a szülők egészségi állapota engedi, hagyd, hogy ők válasszanak otthont a közelben. Egy egyszintes, könnyedén megközelíthető ház például ideális választás, itt önállóságukat is megőrizhetik, ha nincs szükségük egész napos idősgondozásra.
  2. Segíts nekik szétválogatni a holmijaikat, amit szeretnének odaadni a hozzátartozóknak, azokat juttasd célba vagy szervezd meg az elszállításukat, amikkel kapcsolatban bizonytalanok, azokat tartsd magadnál, hátha később még szükségük lesz rájuk. Ha összeállt a lista, hogy mi az, amit biztosan szeretnének megtartani, bérelj fel egy költöztető céget az elszállításukra.
  3. Próbálj meg módot találni, hogy megtarthassák kedvenc háziállataikat. Az állatok komoly lelki támogatást jelentenek, így megkönnyíthetik az idősgondozást is. Igyekezz olyan otthont találni szüleidnek, ahol van hely és lehetőség állattartásra.

Tippek és tanácsok

  • Ha úgy döntesz, hogy nem magadhoz, hanem egy külön házba költözteted szüleidet, rendszeresen látogasd meg őket, próbálj segíteni nekik mindenben, ami esetleg nehézséget okozhat.
  • Gyakran az a legjobb, ha az idős szülők nem látják, ahogy a költöztetők kipakolják a házat és elviszik a bútoraikat. Próbáld megkímélni őket ettől a látványtól.
  • Egy idő után a fürdés komoly megpróbáltatás lehet idős szüleid számára. Amellett, hogy segítesz nekik ebben, beszerezhetsz a tisztálkodást megkönnyítő eszközöket, például Aquamed fürdető kendőt vagy hajmosó sapkát. Ezekkel elkerülhető, hogy a fürdéssel járó tortúrán nap mint nap át kelljen esnetek, az idős szülők bőre és haja mégis ápolt marad.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll