égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hogyan óvjuk gyermekünket a napégés káros hatásaitól?

sunscreenA nyár az év egyik legkellemesebb, de ugyanakkor legveszélyesebb időszaka is. A gyerekek imádnak egész nap kint szaladgálni és játszani, de a tűző nap sok veszélyt rejt magában, többek között a napégést.

A gyermekek bőre vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért könnyebben hatolnak át rajta a káros UV sugarak. Ha nem gondolunk gyermekünk bőrének védelmére, akár tíz perc is elég a napégés kialakulásához.

Az UV sugarak június és szeptember között a legveszélyesebbek, pont abban az időszakban, amikor a gyermekek a legtöbb időt töltik a szabad ég alatt. A káros sugarak felhős időben is ki tudják fejteni hatásukat, ezért olyankor is érdemes gondoskodni a gyermek bőrének védelméről, amikor épp nincs szikrázó napsütés.

A meleg nyári napokon a követező módszerekkel tudjuk legjobban óvni gyermekünk bőrét:

  1. Napvédő krém – Emberek milliói szenvednek a napégéstől minden évben, mert nem kenik be magukat semmilyen napvédő krémmel, mielőtt kimennének a szabadba. Ma már rengetegféle termék közül válogathatunk, vannak speciálisan gyermekek számára ajánlott krémek is. Mindenképpen olyan napvédő krémet válasszunk, mely orvosilag is elismert. Érdemes 15-30 perccel azelőtt bekenni vele magunkat és gyermekünket, mielőtt kimennénk a házból, hogy minél jobban beszívódhasson és elkezdhesse kifejteni hatását. Ne feledjük naponta többször is átkenni magunkat és gyermekünket. Ha a gyermek a vízben játszik, még gyakrabban ismételjük meg ezt.
  2. Víz – Meleg időben mindenki több vizet veszít a szokásosnál, ezért fontos, hogy rendszeresen felhívjuk gyermekünk figyelmét az ivásra és mindig legyen a közelben legalább egy palack víz.
  3. Árnyékolás – Fontos, hogy egyéb módon is védjük a napsugárzástól és a napégéstől gyermekeinket, amikor lehetséges. A kint töltött idő alatt, ha nem strandolásról van szó, mindig legyen rajtuk egy laza, könnyű póló, egy sapka vagy kalap, mely az arcukat is árnyékolja és napszemüveg. Kisebb gyermekek esetén figyeljünk rá, hogy mindig árnyékban legyenek és a fejükön legyen egy könnyed nyári sapka.
  4. Ha mégis megtörténik a napégés – Minden óvintézkedésünk ellenére előfordulhat, hogy gyermekünk bőre jobban lepirul a kelleténél a napon. Ilyenkor remek megoldást nyújt a Burn Free gél, mely azonnal és tartósan hűti az égett területet, ezzel elejét véve a mélyebben lévő szövetek károsodásának. Mindemellett a fájdalmat is hatékonyan csökkenti és gyógynövénytartalma miatt allergiás reakcióktól sem kell tartani.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll