égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hogyan működik a cryoterápiás szemölcs eltávolítás?

A cryoterápia során az orvos valamilyen rendkívül hideg anyagot (többnyire folyékony nitrogént) használ a szemölcs elfagyasztására. A művelet mindössze néhány percet vesz igénybe, mégis ez az egyik legeredményesebb szemölcs eltávolítási módszer.

A szemölcs eltávolítás menete

  • A bőrgyógyász a legtöbb esetben megtisztítja a szemölcsös bőrfelületet a kezelés megkezdése előtt.
  • Ezután folyékony nitrogént juttat a szemölcsre. Ez történhet egy speciálisan erre kitalált eszköz (pl. a Cryo Success), de akár vattapamacsok segítségével is.
  • A kezelés nem fájdalmas, így nincs szükség érzéstelenítőre és utókezelésre sem.

A fagyasztás hatására a szemölcs belsejében található folyadék kristályossá válik, ami komoly roncsolódást okoz a növedék belsejében. Többnyire már az első kezelés is eredménnyel jár és a szemölcs leesik, ha azonban újabb kezelésre lenne szükség, 1-3 hetet várni kell, amíg a kezelt bőrfelület teljesen meggyógyul az előző fagyasztás után.

Patikákban is kaphatóak otthoni használatra alkalmas cryoterápiás szemölcs eltávolítók, de a biztonságosabb kezelés és a biztos eredmény érdekében érdemesebb bőrgyógyászhoz fordulni.

A kezelés után

A kezelést követő három napban elképzelhető, hogy a kezelés helye érzékeny lesz, a szemölcs leesése után a seb hegmentesen begyógyul.

Mikor alkalmazzák a cryoterápiát?

A fagyasztásos eljárást sajnos sok esetben csak akkor alkalmazzák, ha a szalicilsavas vagy egyéb szemölcs eltávolítási módszer csődöt mondott, pedig gyorsabb és eredményesebb is a többi eljárásnál, ráadásul fájdalommal sem jár és sebhelyeket sem hagy.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll