égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hogyan készüljünk fel az otthoni idősgondozásra?

Ha saját otthonodban szeretnél gondoskodni segítségre szoruló idős rokonodról, az stresszes feladat lehet. Az idős emberek több figyelmet igényelnek és egy átlagos otthon nem minden esetben biztonságos a számukra. A következőkben azt mutatjuk be, hogyan készítsük fel otthonunkat és magunkat az idősgondozásra.

Otthoni idősgondozási tippek

  1. Az idős személyt egy földszinti szobában helyezd el, ha lehetőség van rá, akkor egy olyanban, mely közel van a fürdőszobához. Beszéld meg a házban lakó gyerekekkel és mindenki mással, hogy milyen változásokat fog mindezt jelenteni. Ez különösen fontos akkor, ha az idős nagymama beköltözése miatt valamelyest csökkent a gyerekek játéktere.
  2. Szerezz be megfelelő bútorokat. Győződj meg róla, hogy idős rokonod tudja-e használni a meglévő székeket, asztalt, kanapét, stb. A magas bárszékeket érdemes hagyományos ülőalkalmatosságokra cserélni és arról se feledkezz meg, hogy egy puha, süppedős ülőfelületű kanapéról felállni nagy kihívást jelenthet egy nehezen mozgó idős személy számára.
  3. Alakíts ki egy külön helyen a ruháik, személyes tárgyaik számára. Úgy alakítsd ki idős szeretted szobáját, hogy kényelmesen el tudja helyezni személyes tárgyait, csakúgy, mint a család többi tagja.
  4. Szerelj fel kapaszkodókat. Ez különösen fontos a zuhanyzók környékén, ahol a legkönnyebben el lehet csúszni, továbbá a lépcsőknél és az ágyak mellett. A fürdőszobai balesetek az Aquamed fürdető kendőivel és hajmosó sapkájával is elkerülhetőek, melyekkel akár az ágyban is történhet a tisztálkodás.
  5. Vidd figyelembe a többi biztonsági tényezőt is. Ha tudod, távolítsd el a küszöböket azokon a helyeken, ahol az idős rokon közlekedni fog. Ügyelj rá, hogy ne legyenek a padlón olyan szőnyegek, melyek könnyedén összegyűrődhetnek és szabadulj meg az egyéb olyan tárgyaktól, melyek balesetet okozhatnak.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll