égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hasznos tippek újonc idősgondozók vagy idősgondozásra készülők számára

Elderly-Care (1)Néhányan egyik pillanatról a másikra belecsöppennek az idősgondozó szerepébe, amikor idős szerettük hirtelen megbetegszik és nem képes ellátni magát. Gyakran azonban az idősgondozás egy jóval lassabban kialakuló folyamat, elmosódott határvonalakkal. Ilyenkor rengeteg a kérdés: Mikortól kell valódi idősgondozóként viselkednem? Mekkora felügyeletet igényel az idős rokon és milyen mértékben befolyásolja ez az életemet?

Bár a következőkben minden bizonnyal nem fogunk az összes kérdésedre választ adni, segíteni fogunk abban, hogy el tudj indulni az úton és hatékonyan tudj majd a későbbiekben gondoskodni idős rokonodról.

Idejében kezdjetek el beszélgetni az idősgondozásról és a különböző lehetőségekről. A legjobb, ha már azelőtt felhozod a témát, hogy idős rokonodnak szüksége lenne idősgondozásra. Ha már elmúlt 70 éves, mindenképpen érdemes elkezdeni az ilyen irányú beszélgetéseket. Beszéljétek meg, hogy melyik megoldás tetszeni neki a legjobban, ha megbetegedne vagy elveszteni az önállóságát: kérdezd meg, hogy szeretne-e a saját otthonában segítséget kapni vagy inkább hozzád költözne, esetleg egy idősek otthonába, ahol hasonló korúak között lehetne és profi ápolást kapna.

Ez minden bizonnyal nem lesz egy könnyű beszélgetés, csábító lenne egyre tovább és tovább halogatni, de még rosszabb, ha az utolsó pillanatban kell dönteni mindenről.

Kérj profi segítséget. Ha elérkezik az az idő, hogy szerettednek idősgondozásra van szükségre, millió kérdésed lesz: Hogyan gondoskodjak egy másik felnőttről? Engedhetem-e vezetni? Mit készítsek neki enni? stb. Ezekre is érdemes előre felkészülni, keress fel hivatásos idősgondozókat vagy olyan ismerősöket, akik egy idős rokonukról gondoskodnak, hogy ellássanak néhány hasznos tanáccsal.

A családtagjaidtól is kérj segítséget. Ha már belekezdték az idősgondozásba, ne várd meg, amíg teljesen kimerülsz, kérd meg néhány rokonodat, hogy legalább a kisebb dolgokban segítsenek be. Minden kis segítség nagy terhet vehet le a válladról.

Látogass el idősgondozó intézményekbe is. Elképzelhető, hogy ha idős szeretted állapota tovább romlik és a legalapvetőbb teendőit sem tudja majd egyedül ellátni, nem leszel képes gondoskodni róla. Ezért ajánlott előre felkeresni néhány idősek otthonát, hogy felmérd, melyik a legjobb, hol a legkedvesebb a személyzet, hogy ha oda kerül a sor, egyből tudj cselekedni.

Forrás: WebMD

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll