égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hajmosás – Az idősgondozás egyik legnehezebb feladata

A hajmosás könnyebbé tétele az idősgondozásban

A fürdetés mellett az idős, beteg emberek hajának megmosása sem egyszerű feladat, sem az érintett, sem az idősgondozást végző személy számára. A következőkben ezt a tevékenységet igyekszünk egyszerűbbé tenni.

Először is, milyen gyakran van szükség a hajmosásra az idősgondozásban?

Kevesebbszer, mint ahogy a legtöbben gondolnánk. Bőven elegendő heti egy-két alkalommal megmosni a hajat, ugyanis a felhalmozódó hámsejtek hidratáló hatással vannak a koponyára. Az idős, segítségre szoruló emberek esetében a kádban való hajmosás rengeteg bonyodalommal jár.

Mely termékek tehetik könnyebbé az idősgondozás ezen részét?

Kifejlesztették az úgynevezett száraz samponokat. Ezeknek az a működési elve, hogy megkötik a koszos hajon lévő zsírt és egyéb szennyeződéseket. Miután felvittük a sampont a haj egészére, ki kell fésülni, és így meg is tisztul a haj. Az eljárás hátránya azonban, hogy nem tisztítja tökéletesen a hajat, ezért ez a módszer önmagában nem alkalmazható folyamatosan, csak alkalomszerűen.
Sokan esküsznek a hasonlóképpen működő, alkalmazható szódabikarbónára, esetleg kukoricakeményítőre, hiszen ezek sokkal olcsóbb megoldást jelentenek.

Az Aquamed Bed Bath termékcsalád samponos hidratáló sapkái tovább egyszerűsítik a hajmosás folyamatát. A sapkát húsz másodpercig kell mikrohullámú sütőben melegíteni, majd a fejre téve gyengéden a hajba kell masszírozni. A masszírozásnak számos jótékony hatása van a fejbőrre.

A sapkában kondicionáló sampon van, ami kíméletesen tisztítja a hajat. A feloldódott sampon visszaszívja a sapkába a szennyeződéseket. A sapka levétele után jó illatú, tiszta, törölköző száraz hajat kapunk.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll