égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Figyelj a bőrödre – A leégés megelőzése

Óvd meg bőrödet a leégéstől!

A bőrrák a rákos megbetegedések egyik leggyakrabban előforduló típusa. A sorozatos leégések emelik a bőrrák kialakulásának kockázatát, ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetni a bőrünk védelmére.

Ha hosszabb időn keresztül a napon tartózkodunk, akkor gondoskodjunk megfelelő napvédő krém használatáról! A legalább harmincas faktorszámú készítményt vigyük fel a testünk egészére minimum két óránként, hogy megóvjuk bőrünket az UVA és az UVB sugárzásoktól egyaránt.

Viseljünk sűrűn szőtt anyagú kalapot, ugyanis ezek jobban védenek a leégéstől, mint a hálószerű fejfedők vagy a szalmakalapok.

A napsugarak a szemünket is károsítják. Vegyünk olyan napszemüveget, amely védelmet nyújt az UVA és az UVB sugarakkal szemben is! Ilyen napszemüveget optikai üzletekben szerezhetünk be legegyszerűbben.

Legjobb, ha valamilyen sűrűn szőtt anyagú, sötét színű ruhát viselünk.

Sokan azt gondolják, hogy az árnyékban biztonságban vagyunk a káros sugárzásoktól. Valójában azonban a napsugarak nagyobb része az árnyékos területekre is behatol, ezért itt is fontos a védelem.

Ne napozzunk túl hosszú ideig! Érdemes odafigyelni arra, hogy véletlenül se aludjuk el a tűző napon, mert annak a legtöbb esetben súlyos leégés lesz a vége. Délelőtt tíz és délután három óra között pedig minél kevesebb időt töltsünk a napon, hiszen ebben az időszakban a legerősebb a káros sugárzás mértéke, ezért még a megfelelő ruházat és a fényvédő krémek használata sem nyújt teljes védelmet a bőrünknek.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll