égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély nyújtási alapok: Hogyan készítsünk kötést a nagyobb sebek számára?

Ha birtokában vagy a megfelelő elsősegély nyújtási és sebkezelési tudásnak, eszközöknek, azzal akár életet is menthetsz egy baleset esetén. A következőkben egy olyan sebkötözési módszer mutatunk be, mely a legtöbb sebesülés esetében alkalmazható.

  1. Ha a baleset kirándulás, táborozás közben történik és esetleg nem áll a rendelkezésedre vezetékes víz, akkor nézz körül az elsősegélycsomagodban, hogy van-e benne fertőtlenítő kendő. Ha nincs, akkor nedvesítsd be a legtisztább ruha- vagy rongydarabot, amit találsz és óvatosan próbáld meg kimosni a sebből a szennyeződéseket.
  2. Vékonyan kend be a sebet valamilyen fertőtlenítőszerrel, ezzel megakadályozva az elfertőződést.
  3. Helyezz a sebre egy steril mull-lapot. Ügyelj rá, hogy a lap minden oldalról megfelelően befedje a sebet, így megakadályozva, hogy további szennyeződések kerülhessenek bele. A Celerus Medical Hobbi tasakjában többféle méretű steril mull-lap is található.
  4. Rögzítsd a mull-lapot. Ezt megteheted gézzel vagy a Soft1 tapasszal, mely a bőrhöz nem, csak önmagához ragad, így könnyű vele dolgozni és elérni, hogy a kötés stabil legyen, de csak a kívánt mértékben legyen szoros. A legegyszerűbb azonban, ha gyórskötöző pólyát használsz, ami egy olyan gézpólya, amin már gyárilag megtalálható a mull-lap. A Hobbi tasak ilyen gyorskötöző pólyát is tartalmaz, illetve az aluderm kötszercsalád kínálatában is megtalálható.
  5. Ha a sérülés nem olyan súlyos, hogy segítséget kelljen hívni és félbe kelljen szakítani a túrát vagy a táborozást, akkor naponta legalább egyszer kösd át a sebet.

További tippek és tanácsok

  • Ha kirándulni indulsz a családoddal vagy egyedül, mindig legyenek nálad a sebkezeléshez szükséges kötszerek és egyéb eszközök. A Hobbi tasak kis helyen is elfér és nagyon hasznos lehet egy baleset esetén.
  • Ha elsősegélynyújtásra, sebkezelésre kerül a sor, mint ellenőrizd, hogy van-e a társaságban vagy a közvetlen közelben valaki, aki nálad jártasabb a témában.
  • A seb ellátását csak akkor kezdd meg, ha a vérzés már elállt vagy kellőképpen csillapodott.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll