égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély, sebkezelés – Otthoni sebkötözés

Elsősegély könnyű sérülések esetén

A kisebb horzsolásokkal, vágásokkal nem kell azonnal orvoshoz fordulnunk. A megfelelő ellátás, sebkezelés azonban elengedhetetlen annak érdekében, hogy elkerüljük a fertőzéseket és a további komplikációkat.

Az ilyen kicsi sérülések esetén a vérzés általában magától eláll. Ha mégsem, akkor egy tiszta ruhadarabot nyomjunk gyengéden a sérült bőrfelszínre.

Először víz és szappan segítségével tisztíthatjuk a sebet, majd alkalmazhatunk egy kis alkoholt is a fertőtlenítésre. Ezek a módszerek csökkentik a fertőzések és a tetanusz kialakulásának esélyét.

Végül kössük be a sebet. Ajánlott az aluderm sebkötöző anyagok használata. A kötszer különlegessége, hogy három rétegből áll. Az első egy alumínium-bevonatos rész, amely elősegíti a seb gyorsabb gyógyulását. A középső réteg nagy nedvszívó képességgel rendelkezik, így a vért és az egyéb véralvadási nedveket is magába tudja szívni. A harmadik réteg pedig egy rugalmas záró réteg, amely teljesen vízálló, ezért megvédi a sérülést a kórokozók bejutásától, valamint minden egyéb külső behatástól. A kötszer továbbá nem ragad bele a sebbe, ezáltal kíméletesen eltávolítható, nem tépi fel a sérülést. Természetes összetevőkből készült, nem vált ki semmilyen allergiás reakciót.

A fenti módszereket azonban csak akkor alkalmazzuk, ha a sérülésünk nem túl mély. Ha a vérzés nem áll el rövidesen, esetleg mélyebb szövetek is kilátszanak, akkor azonnal menjünk orvoshoz, mert ebben az esetben a seb összevarrására lehet szükség.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll