égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély, sebkezelés – A tengerparti nyaralások veszélyei

Elsősegély a vízparton

A vízparti nyaralások során nem a vízzel kapcsolatos balesetek a leggyakoribbak, hanem a féktelen szórakozásból adódó vágások, horzsolások és marások, ezért fontos, hogy vigyünk magunkkal kötszereket és baj esetén készen álljunk az elsősegély nyújtásra.

A legnagyobb veszélyben a gyermekek vannak, akik a felhőtlen szórakozás közben könnyedén megfeledkeznek magukról és csúnya horzsolásokat szerezhetnek egy-egy nagyobb esés következtében.

Emellett persze bárkivel előfordulhat, hogy belelép egy, a tengerpart homokja vagy a vízfelszín alatt megbúvó üvegszilánkba vagy éles kőbe és megvágja magát. Emellett a tengeri állatok, például a medúzák csípése is komoly fájdalommal és irritációval járhat.

Hogyan részesítsük elsősegélyben a sérülteket?

Akár a vízben, akár a parton történt a baleset, az elsősegély nyújtás első lépése mindig az legyen, hogy alaposan mossuk ki tiszta, folyó vízzel a sebet, majd fertőtlenítsük azt, hiszen ezeken a helyeken különösen sok kórokozó juthat a bőr alá. Medúzacsípés esetén ne próbáljuk meg kézzel eltávolítani a leszakadt csápokat, mivel ezek még ilyenkor is képesek lehetnek mérget fecskendezni. A csápok leszedésére használj papírzsebkendőt vagy valamilyen ruhadarabot.

Második lépésként helyezzünk ragtapaszt vagy kötést a sérülésre. Az aluderm tapaszok és kötszerek alkalmazása erősen javasolt, mivel ezek rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, a felszínükön található alumíniumréteg miatt. Ennek köszönhetően a seb tiszta marad és a kötszer sem ragad bele. Az aluderm külön gyermekek számára készült kiszerelésben is kapható.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll