égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély rovarcsípés esetén

Lássuk el megfelelően a csípéseket

A nyár természetes velejárói a repülő, mászó rovarok, melyek egy rossz mozdulat esetén könnyedén megcsíphetik az óvatlan embert. Szerencsére a legtöbb rovar csípése nem veszélyes, hacsak nem vagyunk allergiásak rájuk, de fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő elsősegélynyújtási ismeretekkel.

Hogyan nyújtsunk elsősegélyt rovarcsípés esetén?

Ha a fullánk benne maradt a sebben, igyekezz minél előbb eltávolítani azt, hiszen még azután is további méreganyagot juttathat a bőr alá, hogy kiszakadt a darázs vagy más rovar testéből. Ne nyomkodd, mert azzal csak rontasz a helyzeten, inkább egy bankkártyával óvatosan kapargasd meg a csípés felületét.

Tisztítsd meg a csípést szappannal és vízzel, majd óvatosan töröld szárazra. Tegyél jégkockákat egy tiszta konyharuhába vagy készíts hideg vizes borogatást, majd helyezd azt a csípett területre, hogy lelohaszd a duzzanatot.

Ha a csípés viszket, kend be egy csípésre kifejlesztett krémmel vagy géllel. Ne vakard a viszkető csípést, mert később ettől csak még erősebbé válhat a viszketés, sőt, fertőzés is kialakulhat.

Ha a csípés a megfelelő elsősegélynyújtás ellenére sem múlik el pár napon belül, elszíneződik vagy láthatóan begyullad, mindenképpen fordulj orvoshoz.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll