égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély kémiai égési sérülések esetén

acidKémiai égési sérülések akkor keletkeznek, ha a bőr erős savval vagy lúggal érintkezik és az így létrejött kémiai reakció erős hőhatást vált ki. Az égési sérülés súlyossága attól függ, hogy mekkora adag vegyszer kerül a bőrre és mennyi ideig éri a hatás.

A kémiai égési sérüléseket a következőképpen lásd el:

  • Távolítsd el az égési sérülést okozó vegyszert a bőrről úgy, hogy 10-20 percig hideg, folyó víz alá tartod a sérült testrészt.
  • Távolíts el minden ruhadarabot vagy ékszert, ami érintkezett a vegyszerrel.
  • Óvatosan kösd be a sérült területet. Az égési sérülés ellátásához ajánljuk a BurnFree gélt és kötszereket. Ezek hűsítik a sérült bőrt, csökkentik a fájdalmat és gyógynövénytartalmuk miatt allergiás reakcióktól sem kell tartani.
  • Ha a fájdalom továbbra is erős, adj a sérültnek fájdalomcsillapítót.

A kisebb kémiai égési sérülések általában maguktól meggyógyulnak, de mindenképpen keress fel egy orvost, ha a sérült sokkos állapotba kerül, elájul vagy légzési nehézségei vannak, ha a sérülés a szemen vagy annak környékén, a lágyékon, esetlen az arcon található. Akkor is mindenképpen hívj segítséget, ha a vegyszer áthatolt a bőr legfelső rétegén, másodfokú égést okozva és a seb nagy kiterjedésű (8 centiméternél nagyobb átmérőjű) vagy ha a fájdalom gyógyszerek hatására sem csillapodik.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll