égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély – Hogyan tisztítsuk ki a sebet?

A sebet a kötés, ragtapasz felhelyezése előtt mindenképpen alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, törmelékektől, mivel az ezeken keresztül a véráramba jutó kórokozók könnyedén fertőzést okozhatnak. A következőkben a sebtisztítás menetét mutatjuk be.

A sebtisztítás menete

  • Készíts elő törülközőt, tiszta kendőt, szappant és steril kötszereket.
  • Folyass langyos vagy szobahőmérsékletű vizet a sebre, amíg úgy nem látod, hogy minden szennyeződést sikerült eltávolítani.
  • Egy tiszta kendőt vagy ruhadarabot vizezz és szappanozz be, majd óvatosan tisztítsd meg a bőrt a seb környékén. Ügyelj rá, hogy egy hirtelen mozdulattal nehogy még jobban felszakítsd a sérült bőrt.
  • Óvatosan itasd szárazra a sebet egy tiszta ruhadarabbal vagy steril gézzel. Töröld szárazra a seb környéki bőrt is. Ne dörzsöld, inkább csak óvatosan paskold a további irritációk elkerülése érdekében.
  • Ezután megkezdheted a seb fertőtlenítővel való bekenését, majd bekötözését.

Tippek és tanácsok

  • Ha lehetőséged van rá, használj gumikesztyűt, hogy ne kerülhessenek kórokozók a sebbe a kezedről és elkerüld érintkezésbe a sérült vérével.
  • Ha lehetőséged van rá, használj folyó csapvizet a seb kiöblítésére palackozott víz vagy áztatás helyett.
  • Ne feledd, bármennyire is jók az elsősegélynyújtási ismereteid, egyes sérülésekkel akkor is orvoshoz kell fordulni, ilyenek például az állati harapások, komolyabb égési sérülések vagy az erősen vérző sebek.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll