égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély és teendők macskakarmolás esetén

A karmolt sebek ellátása

A macskatartás során nem ismeretlen jelenség a macskakarmolás. Bár ez egy védekezési forma, melyet jellemzően akkor használnak a macskák, ha megijesztik őket vagy fájdalmat okoznak nekik, gyakran a játék hevében is megkarmolhatják gazdájukat.

Mivel a macskák körmén rengeteg kórokozó található, fontos, hogy megfelelő elsősegélyben részesítsük azt, akit macskakarmolás ért, hiszen a sérülés figyelmen kívül hagyása különböző fertőzésekhez, például macskakarmolás-betegséghez vezethet.

Sebkezelés karmolás esetén

Szappanos vízzel alaposan öblítsd ki a sebet, hiszen a macska korábban azzal a mancsával kaparászott a macskaalomban, mellyel a karmolást okozta. Ezután bekenheted a sebet fertőtlenítővel vagy akár aloe vera kivonattal is, mely megakadályozza a hegesedést.

A legtöbb esetben a macskakarmolás nem olyan súlyos, hogy össze kelljen varrni, elég egy ragtapaszt vagy egy kisebb kötést rátenni, mely megvédi a külvilág felől érkező szennyeződésektől a gyógyulásig. Ajánlott az aluderm sebtapaszok és kötszerek használata, mivel ezek kiváló nedvszívó képességűek, ezzel szárazon tartják a sebet és nem ragadnak bele abba. A sebtapaszok gyermekek számára készült kiszerelésben is kaphatóak.

További teendők a macskakarmolással kapcsolatban

Folyamatosan figyeld a seb változásait, ha kivörösödik, váladékozni kezd vagy felszökik a láza a megkarmolt személynek, mindenképpen kérj orvosi segítséget.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll