égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély – A vidámparki játékok is okozhatnak sérülést

Nyáron se feledkezzünk meg a veszélyekről

A nyári szünidőben rengeteg gyermek veszi igénybe a számukra készült, szórakoztató gépezetek és játékok szolgáltatásait, legyen szó egy felhőtlen napról a budapesti Vidámparkban, egy utazó vidámparkról vagy a bevásárlóközpontokban felállított, pénzbedobós játékokról. Előfordulhat azonban, hogy a nem megfelelő használat, esetleg műszaki hiba miatt ezek a szerkezetek balesetet okozhatnak. Fontos, hogy ne essünk pánikba és megfelelő elsősegélyben tudjuk részesíteni sérült gyermekünket.

Egy amerikai felmérés szerint az ilyen jellegű baleseteknél legnagyobb arányban a fej és a nyak sérül, majd ezt követi a kezek és a lábak sérülése. A leggyakrabban szerencsére csak kisebb horzsolásokról, vágásokról, zúzódásokról vagy rándulásokról van szó és csak az esetek kis részében van szükség orvosi segítségre.

Elsősegély nyújtás szórakozás közben bekövetkezett sérüléseknél

Sok helyen dolgoznak ápolók, akik ellátják a balesetek során szerzett sérüléseket, de előfordulhat, hogy egyedül kell megoldanunk a helyzetet.

Először is igyekezzünk tiszta, folyó vizet találni, amivel kitisztíthatjuk a sebet, majd ragasszuk le vagy kötözzük be, hogy megvédjük a további szennyeződésektől. Fontos, hogy mindig legyenek nálunk ragtapaszok és kötszerek, ha ilyen helyre indulunk.

Az aluderm tapaszok használata erősen javasolt, mivel ezek felületén vékony alumíniumréteg található, mely a középső, nedvességzáró rétegbe vezeti a sebből érkező váladékokat, ezzel biztosítva a tisztaságot. Ezen tulajdonságának köszönhetően nem ragad bele a sebbe, így a cseréje is egyszerű és fájdalommentes.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll