égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély – A nyílt sebek ellátása

Hatékony sebkezelés nyílt seb esetén

Ha valaki megsérül és nyílt seb keletkezik a teste valamelyik pontján, fontos, hogy azonnal cselekedjünk és megkezdjük az elsősegély-nyújtást. Fontos, hogy alaposan kitisztítsuk és jól bekötözzük a sebet a fertőzése kelkerülése érdekében.

A sebkezelés pontos menete

Ha a seb vérzik, nyomjunk rá egy steril gézlapot vagy tiszta ruhadarabot, amíg a vérzés el nem áll. Ezután tisztítsuk meg a sérülést tiszta, folyó vízzel, ügyeljünk rá, hogyne maradjon benne szennyeződés, mert az könnyedén fertőzést okozhat.

Ezután kenjük be a sebet valamilyen fertőtlenítő krémmel, hogy elpusztuljanak a benne lévő baktériumok. Ezután következik a kötés felhelyezése, mely egy nagyon fontos eleme a sebkezelésnek, hiszen ez fogja megvédeni a különböző irritációktól és szennyeződésektől a sebek a továbbiakban.

Fontos, hogy a megfelelő kötszert válasszuk. Mi az aluderm kötszercsalád termékeit ajánljuk, melyek alumíniumrétegüknek köszönhetően rendkívül jó nedvesség elvezető és nedvszívó hatással bírnak, ezzel nyugodt, száraz környezetet biztosítva a gyógyuló seb számára.

A kötszert legalább naponta egyszer cseréljük és figyeljünk rá, hogy ne legyen vizes. Ha túlzott nedvesség éri, cseréljük ki.

Mikor forduljunk orvoshoz?

  • Ha a vérzést nem sikerül elállítani
  • Ha valamilyen törmelék, szilánk van a sebben, amit nem tudunk eltávolítani
  • Ha fertőzésre utaló jeleket tapasztalunk
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll