égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Elsősegély – A nyílt sebek ellátása

A nyílt sebeknek több fajtája létezik, például a mélyebb horzsolások, a vágások vagy a szúrások. Az elsősegély-nyújtás során nagyon fontos, hogy megállapítsuk, elegendő-e az általunk nyújtott sebkezelés vagy esetlen orvosi beavatkozásra, összevarrásra is szükség van-e.

Elsősegély és sebkezelés nyílt sebek esetén

Ha úgy ítéljük meg, hogy a seb ellátásához elegendő lesz az otthoni elsősegély-nyújtás is, akkor először is vegyünk fel steril gumikesztyűt, hogy a kezünkről ne kerülhessenek szennyező anyagok és kórokozók a sebbe. Ezután alaposan mossuk meg a sérült területet szappanos vízzel, hogy megszabaduljunk a szennyeződésektől és kórokozóktól. Ezt követően sóoldattal is átmoshatjuk a sebet, hogy normalizáljuk annak pH-értékét.

Steril gézlapokkal töröljük át a seb környékét is. Gyakran cseréljük a gézlapot, hogy ne szennyezzük be vele a sérülést. Ezután kenjük be a sebet fertőtlenítővel, próbáljuk meg minél jobban beledörzsölni, de figyeljünk, hogy ezzel ne okozzunk további sérüléseket.

Helyezzünk sebtapaszt vagy kötszert a sebre. Ajánljuk a Soft1 és aluderm sebtapaszok és kötszerek használatát, mivel ezek rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, így nem ragadnak a sebbe és nem okoznak további irritációkat, sérüléseket eltávolításukkor. Mindemellett azzal, hogy szárazon tartják a sebet, felgyorsítják a gyógyulást is.

Minden alkalommal cserélj kötést, ha az átvérzik, piszkos, esetleg nedves lesz. Ha a seb kipirosodik, megemelkedik körülötte a bőr hőmérséklete vagy erősen váladékozik, mindenképpen fordulj orvoshoz.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll