égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A gyermekkori szemölcs eltávolítása

szemolcs eltavolitasGyermekkorban különösen sokszor alakul ki szemölcs a gyermekek testén, legtöbb esetben a kézen, a humán papillomavírus (HPV) hatására. Ezek nem járnak olyan súlyos következményekkel, mint a HPV genitális szemölcsöket okozó válfaja, mégis ajánlott a szemölcs eltávolítása.

A legtöbb esetben maguktól elmúlnak, de elhelyezkedésüktől függően kellemetlenségeket okozhatnak és nagyobb, iskoláskorú gyermekek esetében gúnyolódás alapjául szolgálhatnak. Ezért a legjobb, ha a szülők ilyen, ártalmatlan szemölcsök esetén is a minél hatásosabb szemölcs eltávolításra törekednek.

A szemölcs eltávolítás módszerei

Amennyiben orvoshoz fordulnak ilyen esetekben, a fagyasztásos eljárás (cryoterápia) az egyik leghatékonyabb és legjobban alkalmazható módszer. A Cryo Success nevű készülékkel végzett kezelés különösen ajánlott gyermekek számára, hiszen használata fájdalommentes, kialakítása miatt jobban, pontosabban kezelhető és már egy kezelés után eltűnik a tünetek nagy része, emellett szinte teljesen hegmentes gyógyulást garantál.

Kisebb, kevésbé szembeötlő és kellemetlenségeket nem okozó szemölcsök esetén az orvosok gyakran ajánlják még a szalicilsav ecsetelőket, melyek a legtöbb patikában kaphatóak Ezekkel napi használat esetén is beletelhet akár egy hónapba is, mire a szemölcsök teljesen eltűnnek, ráadásul egyes esetekben irritációt is okozhatnak.

Emellett léteznek még házi praktikák, melyek orvosilag bizonyítottan is valamelyest meggyorsítják a szemölcs eltűnését. Ilyen például a szigetelőszalagos megoldás, amikor leragasztjuk a szemölcsöt, majd 5-6 napig úgy hagyjuk, hogy a levegőtlenség hatására elhaljon. A szigetelőszalag eltávolítása után 5-10 percig áztatjuk a szemölcsöt, majd habkővel megpróbáljuk eltávolítani.

A másik ismert házi praktika a fokhagyma alkalmazása. Ilyenkor a szemölcsös bőrfelületet egy félbevágott gerezd fokhagymával bekenjük, majd leragasztjuk.

A hatásos szemölcseltávolítás és a biztos hatás érdekében mindenképpen érdemes bőrgyógyászhoz fordulni!

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll