égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A kisgyermekek is okozhatnak sérüléseket

Amikor a picik miatt van szükség elsősegélyre

A kisgyermekekre nem csak azért kell odafigyelni, hogy ők meg ne sérüljenek, hanem azért is, hogy egy hirtelen mozdulat következtében nehogy sérülést okozzanak. Bár furcsán hangzik, de egyáltalán nem ritka jelenség, hogy gyermek okozta sérülés miatt van szüksége valakinek elsősegélyre.

Milyen módon okoznak sérülést a kisgyermekek?

Előfordult már, hogy olyan kisbabák okoztak orr- vagy arccsonttörést, akik épp csak megtanulták tartani a fejüket. Ilyen korban a gyermeknek még nem alakult ki a testtudata, így bármikor lefejelheti a szülőt.

Abban az időszakban, amikor a gyermekek minden szeretnének megfogni, kezükbe venni, érdemes megszabadulni a fülbevalóinktól, mivel ha belekapaszkodnak, akár ki is szakíthatják azt a fülünkből.

Emellett gyakran származnak sérülések játékkal történő ütésből, eldobott játékból vagy karmolásból is. Előfordult már, hogy egy kisfiú egy játékautóval hadonászva véletlenül eltörte anyja állkapcsát. Ahogy a gyermekek idősebbek lesznek, a játékosnak szánt ütések is rosszul sülhetnek el, hiszen nem mindig vannak tisztában a saját erejükkel.

Mi az elsősegély nyújtás menete ilyen esetben?

Ha kisebb sérülésről, karmolásról, felrepedt bőrről van szó, az otthon is ellátható. Először is alaposan mossuk ki a sebet, majd kenjük be fertőtlenítővel. Ezután helyezzünk sebtapaszt vagy kötést a sérülésre. Az aluderm tapaszok használata különösen ajánlott, ezek ugyanis remekül elvezetik a sebből érkező váladékokat, ezáltal tisztán tartva azt. A Soft1 tapaszokból szintén remek kötés készíthető, mivel ezek csak önmagukhoz ragadnak, a bőrhöz nem, így nem szakítják fel később a sebet és nem hagynak maguk után ragacsos foltokat, csíkokat.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll