égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Egészséges gyermekek – hogyan kerüljük el a nyári szünidei sérüléseket?

Hogyan óvjuk meg gyermekeinket a sérülésektől a nyári szünidőben is?

A nyári hónapokban csiripelnek a madarak, ragyogóan süt a nap, a gyerekek pedig kint játszanak. Sajnos a nyár által hozott derűs nyugalmat a szülők esetében gyakran megzavarja az aggodalom. A focizástól a vízparti nyaraláson át a tábortüzekig a nyári sérülések lehetősége minden eseményben és cselekedetben ott rejtőzik. Ahhoz hogy megóvhassa gyermekét, rendkívül fontos, hogy tisztában legyen az általános nyári sérülésveszélyekkel, a veszélyforrások megelőzési lehetőségeivel, és a sérülések kezelésével

Legyen körültekintő a nyári sérülésekkel

A gyermekek fizikailag sokkal aktívabbak nyáron, mint bármikor máskor az évben, így a sérülések valószínűsége megemelkedik. Íme, néhány legjellemzőbb nyári baleset, sérülés, veszélyforrás.

A nyári forrósággal kapcsolatos veszélyek:

A napszúrás, a leégés a napon, vagy a dehidratáció mind rendkívüli kockázatot hordoznak a kisgyermekek számára. A szülők legyenek figyelmesek a fejfájásra, émelygésre, felszínes légzésre, koncentrációs zavarokra és gyengeségre. Segít a megelőzésben, ha a gyermekek valamilyen napvédő sapkát hordanak, vagy a napernyő védelme alatt játszanak, sok vizet isznak, és nem fárasztják túl magukat, amikor forróság van odakint.

Biciklivel szerzett sérülés:

Ha a gyerek biciklivel esik el, az a térd horzsolástól a fejsérülésekig sokféle problémát okozhat. Ha gyermeke akár csak rövid távot is biciklizik, bizonyosodjon meg róla, hogy védő sisakot visel. A sisak kényelmesen illeszkedjen a gyerek fejére, és ne zavarja a kilátásban.

Sportsérülések, balesetek:

A rándulás, vagy törés gyakori sérülés focizás, lovaglás, vagy akár küzdősportok esetében is. Ebben az esetben a megfelelő eszközök használata, a bemelegítés, és a gyerekek gondos felügyelete segíthet megelőzni a baleseteket. Ha paintballozni engedi serdülő korú gyermekét, a felügyelet mellett a szem védelmét is biztosítsa.

Mikor szükséges igénybe venni a sürgősségi ellátást?

Megtörténik a baleset, de néha nehéz eldönteni, hogy szükséges-e felkeresni az orvosi rendelő sürgősségi osztályát, vagy sem. Amennyiben a szülők nagyon aggódnak gyermekük egészségéért, akkor mindenképpen keressék fel a baleseti osztályt. Akkor is mindenképp keressék fel a szülők az orvosi ügyeletet, ha az alábbi jelek valamelyikét tapasztalják.

  • Ha a gyermek nem használja a sérült végtagját.
  • Ha a gyermeknek kontrolálhatatlan magas láza van.
  • Ha a gyerek állandóan hány, vagy folyamatos hasmenése van.
  • Amennyiben a gyereknek erősen fáj a gyomra.
  • Ha bármilyen olyan sérülést, sebet szerez a gyerek, amely elfertőződhet, vagy nem áll el a vérzés.

Egészséges gyerekek egész évben:

Ahhoz, hogy megelőzze a nyári baleseteket, sérüléseket, és egész évben egészséges lehessen gyermeke, az orvosok évenkénti kivizsgálást javasolnak. Ez azért rendkívül fontos, mert így fényt deríthetnek olyan problémákra, amelyek kivizsgálás nélkül rejtve maradnának, mint például a magas vérnyomás, vagy szívzörej. Szintén fontos gyermeke immunrendszerének erősítése és szinten tartása, hogy az iskolába visszatérve nehezebben kapjon el bármilyen fertőzést.

Gyors elsősegély

Sajnos, legyen bármilyen évszak és akármennyire is felkészült egy szülő, nem tudja gyermekét minden sérüléstől megóvni. Így fontos, hogy minden szülő rendelkezzen alapvető elsősegély ismeretekkel.

Nélkülözhetetlen továbbá az is, hogy a szülők maguk is példát mutassanak gyermeküknek. Lehet, hogy a szülők számára magától értetődőek bizonyos biztonsági előkészületek, azonban ne feledjük, a gyerekek még a tanulás fázisában vannak, éppen ezért szükséges, hogy a szülők saját példájukkal mutassanak irányt gyermekiknek. A szülők úgy végezzék a biztonsági intézkedéseket, ahogy szeretnék ezt gyermeküktől is látni. Az olyan alapvető dolgokat is meg kell tanítani a gyerekeknek, mint hogy nézzenek körbe, mielőtt az úttestre lépnek, vagy hogy hogyan kell mentőt hívni a 104-es telefonszámon. Elengedhetetlen megtanítani gyermekeinket a biztonsági intézkedésekre, hogy megelőzhessük a baleseteket és sérüléseket.

Forrás: keepingyouwell

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll