égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Égési sérülést okoz az amerikai tinik által kitalált játék

Saját maguknak okoznak égési sérülést a fiatalok

Az utóbbi hónapokban egyre több az első- és másodfokú égési sérülés az amerikai tinédzserek körében, akik a só és a jég kölcsönhatását kihasználva állítják „bátorságpróba” elé magukat és társaikat.

Az égési sérülés nagyon fájdalmas, ezért a legtöbb ember próbálja elkerülni, az Egyesült Államokban azonban saját magukat sebesítik meg a tinédzserek egy körülbelül fél éve indult új őrület miatt.

A „játék” lényege, hogy a tinik nedves bőrükre sót szórnak, majd jégkockát nyomnak rá. A létrejött kölcsönhatás következtében sokan szenvednek fagyási vagy kémiai égési sérüléseket, melyek több szempontból is veszélyesek.

Ha égési sérülésükkel nem fordulnak orvoshoz a felelőtlen fiatalok, az akár el is fertőződhet, de az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a „só-jég próba” névre keresztelt játék következtében akár a csontok és az izmok is károsodhatnak, szélsőséges esetben pedig akár végtagbénulás is létrejöhet.

Egy 12 éves fiú percekig a hátán hagyta a só és a jég veszélyes kombinációját, aminek egy hatalmas, kereszt alakú másodfokú égési sérülés lett az eredménye.

A kémiai égési sérülés kezelése

A próba során szerzett égési sérülés a kémiai égési sérülések közé sorolandó. A legfontosabb teendő, hogy ilyen esetben minél gyorsabban eltávolítsuk az égést okozó anyagot, anyagokat, majd hűvös, folyó víz alatt hűsítsük a sérült bőrt.

A Burn Free gél és kötszer kémiai égési sérülések esetén is remekül alkalmazható. Hydrogél tartalmának köszönhetően folyamatosan hűsít és csökkenti a fájdalmat. A kötszer nem ragad a bőrbe, könnyedén cserélhető.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll