égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Égési sérülések – Mit tegyünk, ha a hólyag kidurran?

A másodfokú égési sérülések gyakran hólyagosodással járnak, ilyenkor fájdalmas hólyagok jönnek létre a bőr felszínén, melyek folyadékot tartalmaznak. Ha ezek kifakadnak, az komoly fertőzésveszélyt hordoz magában, ezért fontos, hogy tudjuk, mi a teendő ilyen esetben.

A következőkben azt mutatjuk be, hogyan tisztítsuk meg és lássuk el az égett bőrt, ha a hólyag kifakad.

A kifakadt hólyagok ellátása

  1. Moss kezet alaposan szappanos vízzel.
  2. Fogj egy ollót és sterilizáld azt úgy, hogy öt percig orvosi alkoholba áztatod. Ezután óvatosan vágd le vele a kifakadt hólyag széleit. Figyelj, hogy csak az elhalt bőrt távolítsd el.
  3. Tartsd a kifakadt hólyagot folyó víz alá, hogy lemosd róla a folyadékot és az esetlegesen beleragadt szennyeződéseket.
  4. Kend be fertőtlenítővel a sebet, majd helyezz rá kötést. Az aluderm kötszerek használata kimondottan ajánlott, mivel ezek vékony alumíniumrétegüknek köszönhetően középső, nedvszívó rétegükbe vezetik a sebből érkező váladékokat, ezzel ideális környezetet teremtve a sebgyógyuláshoz. A Soft1 tapaszokkal való kötés készítés szintén jó megoldás lehet, ha az égési sérülés nagy kiterjedésű, hiszen ezek a tapaszok a bőrhöz nem, csak önmagukhoz tapadnak, így a kötés cseréjekor eltávolításuk nem okoz fájdalmat vagy irritációt az égett bőrön.
  5. Naponta cseréld le a kötést, amíg a seb teljesen be nem gyógyul.

Tippek és tanácsok

  • Az égési sérülés ellátásakor vagy megtisztításakor ne használj vattapamacsokat, mert a szálai beleragadhatnak a sebbe.
  • Fordulj orvoshoz, ha fertőzésre utaló jeleket, például megnövekedett fájdalmat, pirosságot vagy folyamatos váladékozást tapasztalsz.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll