égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Még több tévhit a napozással és a napégéssel kapcsolatban

Téves elképzelések a napégésről és a napozásról

Mint minden dolog, a napozás és a napégés körül is számos téves elképzelés van. Vegyük sorra a témát érintő leggyakoribb tévhiteket!

Árnyékban nem lehet leégni. Nem igaz! Az árnyékos területekre a napsugarak nagy része be tud hatolni, így ott is ér minket a káros sugárzás, valamint ugyanúgy fennáll a napégés veszélye, mint a tűző napon. Ha a nyaralás során csak az árnyékban fekszünk, akkor is mindenképp kenjük be a testünket napvédő krémmel!

Sokan azt gondolják, hogy a Nap melegétől égünk le. Valójában a Napból érkező UVA és UVB sugarak felelősek a napégésért. Ezért van az, hogy akár hidegben és hóban is leéghet a bőrünk például egy síelés alkalmával.

Szeles időben nyugodtan napozhatunk, nem lesz tőle bajunk. Pont ellenkezőleg! A hűsítő légáramlatok miatt kevésbé érezzük a meleget, ezért hosszabb időn keresztül is tudunk a tűző napon feküdni. A káros sugarak mértéke viszont semmivel sem kevesebb. A szél becsapja az érzékelésünket, és a napon töltött hosszabb idő súlyosabb napégést eredményez.

A vízben nem éghetünk le. Ez egy nagyon nagy tévhit! A víz visszaveri a Napból érkező sugarakat. Ha a vízben tartózkodunk, akkor sokkal nagyobb eséllyel égünk le, mint a parton (akár a tűző napon).

Ha leégtünk, akkor „már úgyis mindegy”. Sokan gondolják, hogy a leégett bőrnek már nem árt, ha további sugárzásnak tesszük ki. Ez nem így van! Ha a bőrünk ilyenfajta sérülést szenvedett, akkor különösen fontos, hogy óvjuk a testünket, hiszen az égési sérülés könnyen súlyosabbra fordulhat.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll