égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Égési sérülések – Káros házi praktikák

Mit ne tegyünk az égési sérülésre?

Nagyon fontos az, hogy a kisebb, egyszerűbb égési sérüléseket magunk is el tudjuk látni. Ügyelni kell azonban arra, hogy milyen sebkezelési tanácsokat fogadunk meg, hiszen sokszor a régóta jónak vélt és használt módszerek csak még jobban ártanak a bőrünknek.

Oszlassuk el az otthoni elsősegélynyújtással kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket!

Sokszor halljuk, hogy az égési sérülésre tegyünk jeget, hogy hűtsük a bőrünket. Ez nagyon rossz ötlet. A jég rendkívül hideg, elzárja a vérereket, ezáltal lelassítja az égett bőr körüli terület vérellátását. Emellett a jég könnyen fagyási sérülést is okozhat a már eleve sérült, érzékenyebb bőrfelületen.

Gyakran javasolják, hogy olyan –a legtöbb háztartásban megtalálható –élelmiszerekkel borítsuk be az égett bőrfelszínt, mint a vaj vagy a tejföl. Tény, hogy a hűtőből kivett ételek eleinte hűsítő érzetet keltenek, azonban ezeknek nagy a hőmegtartó képessége. Tehát ahelyett, hogy hőt vonnának el a károsodott bőrtől, tovább rontják az égési sérülést azáltal, hogy megkötik a hőt. Ezzel elősegítik az égés továbbterjedését a mélyebb szövetek felé.

A Burn Free égési gél, illetve kötszer viszont segít megakadályozni az égési sérülés terjedését, és valóban hatékonyan hűti a roncsolt bőrt, az égett szöveteket.

Hallhatunk olyan tanácsot is, hogy ha a bőrünkön hólyagok alakulnak ki (vagyis az égési sérülés másodfokú), akkor nyomjuk ki ezeket a hólyagokat, mert azzal elősegíthetjük a gyógyulást. Ezt semmiképp ne tegyük! Hatalmas fertőzési kockázatot jelentene. Az ilyen súlyos sérüléseket egyébként sem ajánlott magunktól kezelni. Ilyenkor forduljunk orvoshoz!

Ha valamilyen házi praktika hatékonyságában nem vagyunk biztosak, akkor kérjük ki a bőrgyógyászunk véleményét, hiszen láthattuk, hogy nem megfelelő módszerek alkalmazásával könnyen még rosszabbra fordulhat a helyzet az égési sérülések esetén.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll