égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az égési sérülések elfertőződése

Az égési sérülések a leggyakoribb olyan sérülések, amelyek akár halálos kimenetelűek is lehetnek. Ha az égési sérülést nem kezeljük, nem látjuk el megfelelően, akkor az könnyen elfertőződhet. Ennek az az oka, hogy a bőr védelmi vonala az adott bőrterületen megsérül, ezáltal a kórokozók sokkal könnyebben jutnak be a szervezetünkbe.

Az elsőfokú égési sérülések esetében a fertőzésveszély nem magas, hiszen ebben az esetben a bőr nem hólyagosodik fel, csupán bepirosodik, és égető fájdalmat kelt. Az elsőfokú sérülés a bőrégések legenyhébb változata.

A másodfokú égési sérülések már súlyosabbak, és orvosi kezelésre szorulhatnak. A bőrön hólyagok alakulnak ki, amelyeket ha kiszúrunk vagy bármilyen módon kilyukadnak, akkor rengeteg baktérium és egyéb kórokozó juthat be, amelyek a sérülés elfertőződését okozzák.

A harmadfokú égések a legsúlyosabb típusai az égési sérüléseknek. Ilyen helyzetben mindenképpen orvosi gondozásra szorul a beteg, gyakran kórházi ellátás is szükséges.

Ha bármilyen égési sérülést szenvedünk, akkor figyeljünk oda a következőkre!

Ne tegyünk vajat az égett bőrfelületre annak hűtése érdekében! Ne nyomkodjuk a bőrünkön lévő hólyagokat, hiszen ezzel nagyon megnöveljük a seb elfertőződésének a kockázatát!

Az égési sérülésekre ajánlott kötszerek

Mint minden sérülés esetében, az égési sebeknél is oda kell figyelni az érintett bőrrész fokozott tisztán tartására. Használjuk a Burn free termékcsalád égési géljét, amely az égett bőrre kerülve azonnal hőt von el, ezáltal hatékonyan hűti a sérülést, megakadályozza annak továbbterjedését. Ezután helyezzük az égési kötszereket a sebre! A Burn free égési kötszerek nem ragadnak bele a sebbe, csupán megakadályozzák a kórokozók bejutását, és gyorsítják a gyógyulás folyamatát.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll