égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Égési sérülések – A szőrtelenítés veszélyei

A szépészeti beavatkozások is okozhatnak égési sérülést

A borotválkozás, a szőrtelenítő krémek használata és a lézeres szőreltávolítás mind kedvelt módszerei a szőr ideiglenes vagy végleges megszüntetésének. Azonban mindhárom eljárás veszélyekkel jár, ugyanis akár égési sérülést is okozhatnak.

Az égési sérülés lehet enyhébb, de akár súlyosabb is. A kezelésük az égés típusától, illetve súlyosságától függ. Érdemes tudnunk, hogy ilyen sérülések esetén mit tehetünk a tünetek enyhítésére, de mielőtt bármit tennénk, beszéljünk az orvosunkkal, hogy jóvá hagyja-e az általunk jónak vélt kezelési módszert.

Mit tegyünk égési sérülés esetén?

Nem megfelelő borotválkozás során szőrbenövés, bőrirritáció léphet fel, kisebb égési sérülés alakulhat ki, valamint meg is vághatjuk a bőrünket. A borotválkozás során szerzett égési sérülések általában nem súlyosak, viszont zavaróak és enyhe fájdalommal is járhatnak. Sokszor javasolják az aloe verát tartalmazó krémek használatát. Ehelyett használhatjuk a Burn Free égési gélt, amely gyógynövényi összetevői révén kíméletes a bőrhöz. Ne borotváljuk az érintett bőrrészt, amíg a tünetek teljesen meg nem szűntek, hogy elkerüljük azok súlyosbodását.

Lézeres szőrtelenítés során koncentrált fénysugár éri a bőrt. A szőrben lévő pigmentek megkötik ezt a fényt, és hővé alakítják. Ez a hő a szőrtüszőt végelegesen elpusztítja, így az nem termel több szőrt. A kezelés esetén ritkán jelentkezik égési sérülés, de előfordulhat. Kezelése a borotválkozás során kialakuló sérülésekhez hasonlóan történik. Használhatunk bőrnyugtató kozmetikumokat, indokolt esetben antibiotikum-tartalmú készítményeket is.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll