égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A szoláriumozás veszélyei

Milyen káros hatások érik bőrünket a szoláriumban?

A szoláriumba járás manapság nagyon népszerű tevékenység, hiszen a legtöbb ember arra törekszik, hogy az év minden napján egyenletesen barna bőre legyen. Ennek érdekében gyakran túlzásba viszik a szoláriumok látogatását, annak ellenére, hogy sokszor halljuk, hogy mennyi káros hatásuk van.

A szoláriumozás nagyon veszélyes lehet, hiszen a bőrünket minden oldalról fénycsövek érik, a testünk erős sugárzásnak van kitéve. Gondoljunk csak bele, hogy a szoláriumban töltött néhány perccel ugyanolyan hatást lehet elérni, mintha a napon órákig feküdnénk. Ezért is tartják sokan egyszerűbb megoldásnak, és akár nyáron is szoláriumoznak.

Pedig ez a tevékenység jelentősen károsítja a bőrünket. A szoláriumi sugárzások fokozzák a bőr öregedési folyamatait, tehát akik rendszeresen szoláriumoznak, azok hamarabb ráncosodnak. Emellett a bőrt jelentősen szárítja is a szoláriumozás. Ezen tevékenység legnagyobb kockázatát azonban az jelenti, hogy kimutatták, hogy a szoláriumozás segíti a bőrrák kialakulását.

Ha valakit a fenti érvek sem győztek meg, és továbbra is mindenáron barna bőrt szeretne, akkor nézzünk néhány praktikát, amelyekre érdemes odafigyelnünk!

Fontos, hogy a szolárium használata után kenjük be a bőrünket hidratáló hatású kozmetikummal.

Mielőtt a szoláriumba feküdnénk, ülnénk vagy állnánk (a szolárium típusától függően), mossuk le az összes sminket!

Figyeljünk oda arra, hogy mindig vegyünk fel védőszemüveget, vagy legalább csukjuk be a szemünket, amíg a testünk a sugárzásnak van kitéve.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll