égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A szoláriumban szerzett égési sérülés

A szoláriumozás okozta égési sérülés elkerülése és kezelése

Mint tudjuk a mértéktelen szoláriumozásnak olyan hosszú távú káros hatásai vannak, mint a bőr idő előtti ráncosodása vagy a bőrrák kialakulása. Ezek mellett azonban a rövid távú hatással is számolnunk kell: akárcsak a felelőtlen napozás, a felelőtlen szoláriumozás is égési sérülés kialakulásához vezethet.

Ez elsősorban akkor történik meg, ha fehér, érzékeny a bőrünk, de már egy alkalom után napbarnított bőrt szeretnénk. Nagyon fontos, hogy hallgassunk a szakértők tanácsaira! Ne akarjunk azonnal teljesen lebarnulni! Ha érzékeny a bőrünk, akkor attól, hogy a javasolt időnél többet töltünk a szoláriumban, attól nem barnulunk le jobban, ehelyett leég a bőrünk.

A napégéshez hasonlóan a szoláriumban is elsősorban az elsőfokú, enyhébb égéseknek nagy az esélye. Azonban az ilyen égési sérülés is nagyon fájdalmas. Bőrpirossággal, húzódó, fájó érzéssel jár.

Mit tehetünk égési sérülés esetén?

Az efféle sérüléseket otthon is egyszerűen kezelhetjük. Javasolt a Burn Free termékcsalád égési géljének használata. Ennek alkalmazása rendkívül egyszerű: vékony rétegben felvisszük a krémet a károsodott bőrfelszínre, és hagyjuk, hogy a gél megakadályozza az égés továbbterjedését, valamint hűtse az égett bőrt azáltal, hogy azonnal hőt von el az érintett területtől.

Végül bekötözhetjük a bőrt a Burn Free égési kötszerekkel, amelyek nem ragadnak a sebbe, így eltávolításuk, cserélésük kíméletes.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll