égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A napozás előnyei és hátrányai

A napozás és a lebarnulás számos előnye és hátránya ismert. Bár a lebarnulás természetes folyamatnak tekinthető, elkerülhetetlen mellékhatásaként némi sérülést is jelentkezik a bőrben.

Ennek oka, hogy a bőr barnaságért felelős festékanyaga a pigment egyúttal fontos szerepet játszik a bőr ultraibolya napsugaraktól és ultraibolya sugárzástól való védelmében is. A túlzott mértékű napozásnak kitett bőr közvetlenül vezet a leégéshez, és súlyosabb esetben-hosszú távon akár bőrrákot is okozhat (igaz, ez egy mindmáig vitatott összefüggés).

A napozás áldásos hatásai

Tudományos kutatások alátámasztják, hogy a mértékletes napozás egészségesebb, mint azt gondoltuk volna, mivel jó módja a szervezet ellátásának a szükséges mennyiségű D-vitaminnal. Ezáltal megelőzhetőek olyan súlyos betegségek is, mint a diabétesz vagy a rák.

A mértékletes napozás haszna ezen felül a fertőzésekkel szembeni harcban is megnyilvánul, ugyanis fokozza az immunrendszer működését. A mértékletes napozás hatására kevésbé leszünk fogékonyak a legtöbb betegségre!

A napozás legáldásosabb hatása meglepő módon a vérünkre van, mivel a barnulás csökkenti a hipertenziót ( magas vérnyomást), segít fenntartani az egészséges vércukor szintet, csökkenti a koleszterinszintet és elősegíti a vörösvértestek osztódását.

Jóllehet számos vita övezi a túlzásba vitt napozás és a rák kialakulásának összefüggését. Vitán felül áll azonban, mivel egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a napsugarak feldúsítják a szervezetet hasznos ásványi anyagokkal,  magnéziummal, vassal, szénnel és a nátriummal.

Betegségkezelés napozással

Mindenekelőtt fontos tudnivaló, hogy nem maguk a napsugarak okozzák a rákot, mivel ezek csak elősegítik a szervezetben már zajló folyamatok lefolyását. Ha valaki már eleve egészségtelen életmódot folytat, a szervezetbe bekerülő a toxikus, káros anyagok hatását a napsugárzás felerősítheti, ami betegséghez vezethet.

Ha viszont az egyén sok egészséges ételt fogyaszt, a napfény ezek szervezetre gyakorolt jótékony hatását csak még inkább fokozza!

Bárhogyan is, számos betegségre a leginkább bevált kezelési módnak a helioterápiát, azaz a napkúrát tartják. A napozás sokféle bőrbetegség kezelésére alkalmas- mint az újszülöttkori sárgaság, segíti a pattanások gyógyulását, a sebgyógyulást, de számos más súlyos betegség – mint a szezonális affektív rendellenesség-  orvosolásában is eredményesnek bizonyul.

A napozás, illetve a szolárium használat során szerzett égési sérülésekre a Burn Free gél alkalmazását ajánljuk. A gél hőt von el, hűsít, fájdalomcsillapító hatású, gyógynövényi alapú készítmény, mely antiallergén jellegű, nem tartalmaz lidokaint és benzokaint. A Burn Free gél már megvásárolható a gyógyszertárakban.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll