égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A műfű is okozhat égési sérüléseket

Mióta egyre több sportot, műfüvön játszanak, a mechanikai égési sérüléseknek létrejött egy új válfaja, a műfű okozta égési sérülés. Bár ez többnyire nem komoly vagy mély, megfelelő ellátás nélkül egyanúgy elfertőződhet, mint a többi égési sérülés.

A műfű okozta égési sérülés veszélyei

A bőr az emberi test védőrétege, mely megvéd a belső sérülésektől és a kórokozók szervezetbe való bejutásától. Ha ezen a rétegen sérülés keletkezik, sokkal védtelenebbek leszünk a baktériumokkal szemben. Egy connecticuti iskola futballcsapatának játékosai például tömegesen fertőződtek meg a rendkívül ellenálló staphylococcus baktériummal. Mint kiderült, ennek fő okai a műfüvön szerzett égési sérülések és a borotválkozás közben esett apró vágások voltak.

A műfű okozta égési sérüléseken keresztül a kórokozók könnyedén bejuthatnak a szervezetbe és könnyedén átterjedhetnek másvalakire is, akinek szintén nyílt sérülése van. A sportolók körében a műfű okozta égések szinte elkerülhetetlenek, de azok gyors és fertőzésmentes gyógyulásáért lehet tenni.

A műfű okozta égési sérülés kezelése

Először is alaposan mossuk ki a sebet, szappannal és vízzel, ezzel eltávolítva a műfű töredékeit, egyéb szennyeződéseket és kórokozókat. Egyes vélemények szerint a leghatékonyabb módszer, ha a seb közepétől indulunk és úgy haladunk a szélei felé. Közben nem árt többször kicserélni a gézdarabot, amivel a tisztítást végezzük.

Ezután kenjük be a sebet fertőtlenítővel, majd helyezzünk rá ragtapaszt vagy kötést. Ha kellemetlen, égető érzést tapasztalunk, használhatunk Burn Free kötszert, mely hydrogél tartalmának köszönhetően folyamatosan hűsíti az égési sérülést. Nagyszerű nedvszívó képességének köszönhetően magba szívja a sebből érkező váladékokat, ezzel szárazon tartva azt. Igyekezzünk minél gyakrabban újra és újra megtisztítani a sebet.

Ha pirosságot, duzzanatot és egyéb fertőzésre utaló jeleket tapasztalunk, mindenképpen forduljunk orvoshoz és figyeljünk rá, hogy semmilyen módon ne adjuk át a fertőzést csapattársainknak.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll