égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mikor forduljunk orvoshoz égési sérüléssel?

Az emberek többsége nem szívesen keresi fel az orvosát, csupán akkor, ha már nagyon súlyos a probléma. Így van ez az égési sérülések esetében is. Az égési sérüléseket azok súlyossága alapján elsőfokú, másodfokú és harmadfokú kategóriákba sorolhatjuk.

Az elsőfokú égési sérülés jelenti a legenyhébb típust. Az efféle égéseket otthon is könnyedén el tudjuk látni. Ilyen sérüléssel felesleges orvoshoz fordulnunk. Arra azonban mindig ügyelni kell, hogy ha a tünetek súlyosbodnak, vagy bármilyen új, kísérő tünet kialakul, akkor mindenképpen érdemes megmutatni a sebet egy orvosnak.

A másodfokú sérüléseknél már nemcsak bőrpírt és duzzanatot, hanem hólyagokat is tapasztalhatunk. Ebben az esetben forduljunk orvoshoz, hiszen házi módszerekkel nem érdemes és nem is ajánlott kezelni a hólyagokat. Nagy eséllyel bármilyen házi praktika alkalmazása csak a sérülés súlyosbodásához, elfertőződéséhez vezet.

A harmadfokú égések esetében a bőr mélyebb szövetei is roncsolódnak, ezért ez csak orvosi úton kezelhető. Ne is próbálkozzunk otthoni ápolással! A bőr szövetei elhalhatnak, érzéketlenné válnak. Az érintett bőrrész el is szenesedet.

A fentieken kívül nagyon lényeges, hogy odafigyeljünk az égési sérülésre! Ha bármilyen új, hirtelen fellépő tünetet észlelünk (például feldagad, erősebben bepirosodik, elszíneződik, felhólyagosodik a bőr), akkor azonnal keressük fel az orvosunkat!

Abban az esetben is orvoshoz kell fordulni, ha a tünetek nem múlnak el néhány hét elteltével, illetve akkor, ha a testünknek olyan érzékeny területe égett meg, mint a kézfej, a talp vagy az arc.

Az égési sérülések otthoni kezelése

Az enyhébb égési sérülések otthoni kezelésére érdemes beszerezni Burn Free gélt és kötszereket, melyek felvitelük után azonnal megkezdik a seb hűsítését és ezáltal a fájdalomcsökkentést. A kötszerek hatékonyan megakadályozzák a fertőzés kialakulását és nem ragadnak a sebbe.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll