égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Mi a teendő, ha baba szenved égési sérülést?

Azok a kisgyermekek, akik már megtanultak kúszni, szeretnék minél jobban megismerni a körülöttük lévő világot. Mindent megfognak, ami a kezük ügyébe kerül, ezért egy pillanatnyi figyelmetlenség is elég ahhoz, hogy rossz helyre nyúljanak és égési sérülést szenvedjenek.

Az égési sérülést minden esetben mutassuk meg egy orvosnak. Ha a bőr nem hólyagosodott fel, csak piros és esetleg feldagadt, akkor minden bizonnyal elsőfokú égési sérülésről van szó. Ha hólyagok is megjelentek a bőrön, az már másodfokú égési sérülést. Előbbi az orvos jóváhagyása után otthon is kezelhető.

Az égési sérülés kezelése otthon

  1. Töltsük meg a mosogatót vagy a mosdót hűvös vagy szobahőmérsékletű vízzel és lógassuk bele a sérült testrészt. Ha a sérülés olyan helyen van, hogy ez nem lehetséges, akkor hideg vizes borogatással hűtsük azt, nagyjából negyedórán keresztül.
  2. Óvatosan itassuk szárazra a sérült területet és kenjük be a sebet Burn Free égési géllel, mely hűsíti a bőrt, ezzel csökkentve a fájdalmat és megakadályozva a káros hőhatás mélyebb rétegekbe való eljutását, ami különösen fontos a kisgyermekeknél, akiknek bőre jóval vékonyabb a felnőttekénél.
  3. Ha úgy látod jónak, be is kötözheted az égési sérülést. Ajánljuk a Burn Free égési kötszereket, melyek hydrogélt tartalmaznak, így a gélhez hasonlóan hűsítenek. Emellett nagy előnyük, hogy nem ragadnak a sebbe, így cseréjük nem jár fájdalommal és a fertőzésveszély is csökken.
  4. Ha a gyógyulás során hólyagok is megjelennek, a kötszer mellett használj fertőtlenítő krémet is, mert a kifakadó hólyagok megnövelik a fertőzés lehetőségét.
  5. Ha a kisbaba belázasodik vagy egyéb, az égési sérüléshez köthető tünetet produkál, mindenképpen keress fel egy orvost.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll