égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A mechanikai égési sérülés kezelése

Mechanikai égési sérülésnek nevezzük az olyan sérüléseket, melyek csúszás, súrlódás közben jönnek létre. Ezeket a legtöbb esetben kötél vagy valamilyen más kábel, huzal okozza és a tenyéren keletkeznek.

A mechanikai égési sérülés szakszerű ellátása

Mint a legtöbb égési sérülés esetében, először hideg, folyó víz alá kell tartani a sérült területet, hogy megszüntessük a káros hőhatást, mely tovább terjedhet a mélyebb rétegek felé, ha nem gondoskodunk a hűtésről. Ezután távolítsuk el a kötél szöveteit és egyéb szennyeződéseket a sebből. Ezt megtehetjük a kezünkkel vagy akár egy csipesszel is.

Ezután vizsgáljuk meg alaposabban a sebet, hogy kiderítsük, szükség van-e orvosi segítségre. Ha a sérült bőr lilás, esetleg fekete színű vagy, ha a sérülés olyan mély, hogy látszanak a csontok, mindenképpen hívjunk orvosi segítséget. A mechanikai égési sérülések minden esetben fájdalommal járnak, de ha ez a fájdalom olyan erős, hogy megakadályoz minket mindennapi teendőink elvégzésében, akkor is érdemes felkeresni egy orvost.

Ha úgy ítéljük meg, hogy az égési sérülés otthoni körülmények között is gyógyítható, először is mossuk meg az égett területet vízzel és kímélő szappannal. A további fájdalom elkerülése érdekében ne töröljük vagy itassuk szárazra a sérülést, inkább várjunk körülbelül öt percet, amíg magától is megszárad.

Burn Free égési géllel kend be a sérülést, ez hűsíti a bőrt és csökkenti a fájdalmat. Ezután jöhet a kötszer felhelyezése, ebben az esetben is ajánlott a Burn Free termékcsalád égési kötszereinek alkalmazása, melyek nem ragadnak a sebbe, így nem okoznak fájdalmat a kötés cseréjekor.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll