égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Kémiai égési sérülés – Tények és tévhitek

Fontos tudnivalók a kémiai égési sérülésekről

Kémiai égési sérülés akkor jön létre, ha a bőr savval vagy valamilyen más maró anyaggal érintkezik. A mindennapokban a leggyakrabban valamilyen háztartási szer okoz kémiai égési sérülést. Érdemes többet megtudni ezekről a sérülésekről, mivel az egyes tévhitekből fakadó nem megfelelő kezelés rendkívül káros lehet.

A kémiai égési sérülésekkel kapcsolatos gyakori tévhitek

Ha a sérültnek nincsenek fájdalmai, a kémiai égési sérülés nem komoly

Egyes anyagok, például a hidrogén-fluorid nem okoznak azonnali fájdalmat, később azonban komoly kínokat idézhetnek elő, sőt, akár csontig hatoló szövetelhalást is okozhatnak.

Minden égési sérülés esetében az a legjobb, ha azonnal vizet folyatunk rá

Az egyes anyagok, mint például a nátrium, a kálium vagy a magnézium reakcióba lépnek a vízzel, melynek hatására az égési sérülés még súlyosabbá válik. Inkább ásványi olajat használj az ilyen fémes anyagok eltávolítására. Ha nem jársz sikerrel, áztass ásványi olajba egy gézdarabot és helyezd a sebre.

Az alkohol jól fertőtleníti az égési sérülést

Bár egyes sérülések esetén az alkohol valóban hasznos fertőtlenítőszer, az égési sérülések egyik fajtájánál sem ajánlatos a használata, mivel elviselhetetlen fájdalmat okoz és felerősíti az égető érzést.

A különböző bőrnyugtató krémek csökkentik a fájdalmat és segítik a sebgyógyulást

Kémiai égési sérülés esetén nem ajánlatos a sűrű, zsíros krémek használata, mivel ezek a hő mellett a szennyeződéseket is a bőrbe zárják, ráadásul nehéz lemosni, eltávolítani őket.

Milyen termék ajánlott az égési sérülés ellátására?

A Burn Free égési gél felvitele után azonnal hűsíti a sérült bőrt, ezzel megakadályozva, hogy a hőhatás tovább terjedjen a bőrben. A termék bármennyiszer alkalmazható, hatékonyan csökkenti a fájdalmat és allergiás reakciókat sem okoz.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll