égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Égési sérülés – Hogyan kerülhetők el az erdőtüzek?

Az erdőtüzek hatalmas természeti károkat okozhatnak, valamint nagyon komoly égési sérüléseket az emberek esetében. Bár az erdőtüzek keletkezése lehet természetes folyamat, leggyakrabban emberi beavatkozás, felelőtlen viselkedés eredményeképp kerül sor efféle jelenségekre.

Néhány alapvető szabály betartásával és némi odafigyeléssel elkerülhetőek lennének az ilyen katasztrófák.

Amennyiben dohányzunk az erdőben, győződjünk meg arról, hogy megfelelően eloltottuk-e a csikket! Semmiképpen ne dobjuk el a csikket erdős vagy száraz, füves területen!

Az autóval az erdőtől távolabb eső területen parkoljunk le! Az autókból esetlegesen csöpögő benzin, olaj vagy egyéb folyadék jelentősen megnöveli az erdőtüzek kialakulásának esélyét.

Ha tábortüzet gyújtunk, azt mindig alaposan oltsuk el! Öntsünk vizet az égő gallyak közé! Ne használjunk gyufát vagy gyertyát világítás céljából, ha a sátorban vagyunk, hiszen ez rendkívül balesetveszélyes. Az olyan gyúlékony folyadékokat, mint az alkohol tartsuk megfelelően lezárható üvegekben!

Ne használjunk tűzijátékot az erdőben vagy annak közelében! A tűz nagyon gyorsan terjed. Ha a petárdából egy szikra valamilyen száraz levélkupacra kerül, akkor hirtelen alakulhat ki a tűz.

Legyünk óvatosak, ha grillezni vagy bográcsozni indulunk az erdőbe!

Ne szemeteljünk! Semmilyen hulladékot ne hagyjunk az erdőben, hiszen ezek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek mérgezőek, és szintén elősegíthetik az erdőtüzek kialakulását.

Készüljünk fel a legrosszabbra is

Még ha nem is okozunk erdőtüzet, a tábortűznél ülve egy rossz mozdulat következtében könnyedén szenvedhet bárki égési sérülést, ezért fontos, hogy legyen nálunk Burn Free égési gél és kötszer. Ezek kiválóan hűsítik a sérült bőrrészt, megakadályozva a káros hőhatás továbbterjedését és csökkentve a fájdalmat.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll