égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A harmadfokú égési sérülés megfelelő kezelése

A harmadfokú égési sérülések a legsúlyosabb égési sérülések közé tartoznak, ellátását minden esetben orvosra kell bízni, hiszen itt már nem csak a bőr felső, de mélyebb rétegei is roncsolódnak, sőt, a károsodás gyakran az izom- és zsírszöveteket is érinti.

Elképzelhető, hogy a sérült nem érez fájdalmat, ennek nem az az oka, hogy a sérülés kevésbé súlyos, hanem, hogy az égési sérülés elpusztította az adott területhez tartozó idegeket. A harmadfokú égési sérülés meglehetősen mély, ránézésre viaszos hatást kelt és fehéres vagy piszkosszürke színű.

A harmadfokú égési sérülés ellátása

Mindenképpen hívj orvosi segítséget. Amíg a mentőket várod, van néhány dolog, amit megtehetsz a sérült állapotának javításáért, de figyelj arra, hogy semmi olyat ne tegyél, amivel csak rontasz a helyzeten.

Ha a harmadfokú égési sérülést ruha fedi, esetleg bele is égett abba, ne próbáld meg eltávolítani azt, jobb, ha ezt az orvosokra bízod. Ne folyass vizet és ne kenj semmilyen krémet közvetlenül a sebbe. Jeget se használj, mivel ez továbbkárosítja a sérült szöveteket. Kérd meg a sérültet, hogy emelje sérült testrészét szívmagasság fölé, amennyiben ez nem okoz neki komoly fájdalmat.

Ha az égési sérülést nem fedi ruha, áztass meleg vízbe steril gézdarabokat vagy egy tiszta ruhát és tedd a sebre, használj annyit, amennyivel teljesen le tudod fedni a sérülést.

Ha a sérült már bent van a kórházban, beszéld meg az orvossal, hogy mik a kilátások és milyen beavatkozásokra van szükség. A harmadfokú égési sérülés begyógyulásához gyakran bőrátültetésre van szükség, mivel a sérült területen a bőr olyan mértékben roncsolódott, hogy nem képes regenerálni önmagát.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll