égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A forró olaj okozta égési sérülés

A konyhai égési sérülések egyik leggyakoribb kiváltó oka a kifröccsenő forró sütőolaj. A forró olaj okozta égési sérülés súlyossága nagyban függ attól, hogy mekkora mennyiségű folyadék éri a bőrünket és mely testrészünkön. Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogy mi a teendő ilyen esetben.

A forró sütőolaj okozta égési sérülés kezelése

Először is azonnal távolítsunk el minden olyan ruhadarabot, ékszert vagy órát, mely érintkezésbe került a forró olajjal, hogy elkerüljük a további égési sérüléseket vagy a kialakult sérülés súlyosbodását. Ezután rögtön tartsuk folyó, hűvös víz alá a sérülést, hogy eltávolítsuk bőrünkről az olajat és megakadályozzuk, hogy a káros hőhatás tovább terjedjen a bőrünk mélyebb rétegei felé. Legalább 15 percig hűtsd ilyen módon a bőrödet.

Ha ezzel elkészültél, készíts hideg vizes borogatást és nyomd rá a sérült területre, ez csökkenteni fogja a fájdalmat. Használhatsz égési gélt is, a Burn Free égési gél remek megoldást, hiszen folyamatosan hűsíti az égési sérülést és hidratálja is azt, ezzel csökkentve a hegesedés esélyét.

Ezután helyezz kötést a sérülésre, a forró olaj okozta égési sérüléseknél szintén remekül alkalmazhatóak a Burn Free égési kötszerek, melyek hydrogél tartalmuknak köszönhetően tovább hűsítik a bőrt és megvédik azt a külvilág káros hatásaitól, az irritációktól és a kórokozóktól. Ha továbbra is fájdalmaid vannak, vegyél be egy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót.

További tippek és tanácsok

  • Ilyen égési sérülések leggyakrabban a kézen keletkeznek. Ilyen esetekben sokat segít a gyógyulásban, ha minél kevesebbet mozgatod a sérült kezet.
  • Ha a sérülés nagy kiterjedésű vagy elsőfokúnál súlyosabb, érdemes felkeresned egy orvost.
A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll