égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az égési sérülés ellátása diabétesz esetén

Az inzulin egy hormon, mely segít a sejteknek a cukrot energiává alakítani. Ha a test nem termel elég inzulint vagy nem reagál rá megfelelően, az az immunrendszer gyengeségét is okozhatja, ami miatt az égési sérülések is könnyebben elfertőződhetnek.

Égési sérülések kezelése cukorbetegség esetén

Az égési sérülés ellátását ugyanúgy kezdjük meg, mint más esetekben, azaz távolítsuk el a hőforrást a sérült közeléből, majd a sebet tartsuk hideg, folyó víz alá, hogy megakadályozzuk a káros hőhatás terjedését.

Egy steril gézlapból vagy tiszta ruhából készítsünk hideg vizes borogatást és nyomjuk a sebre. Ne alkalmazzunk túl nagy nyomást, mert az fájdalmat okozhat. Ezután kend be a sérült bőrt Burn Free égési géllel, mely folyamatosan hűsíti és nyugtatja azt, ezáltal csökkentve a fájdalmat.

Minél hamarabb helyezz kötést a sebre, hogy megakadályozd a kórokozók bejutását. Ajánlott a Burn Free égési kötszerek alkalmazása, mivel ezek hydrogél tartalmuknak köszönhetően egyben hűsítik is a sérülést. Emellett nem ragadnak a sebbe, így fájdalommentesen eltávolíthatóak.

Az első- és a kis kiterjedésű másodfokú égési sérülések többnyire otthon is elláthatóak, de diabétesz esetén ezekkel is mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mivel a cukorbetegeknél nagy a valószínűsége az elfertőződésnek. Az orvos segíthet megbizonyosodni róla, hogy a sebet megfelelően láttuk-e el és hasznos tanácsokkal láthat el.

Fontos tipp

Ne próbáljuk meg úgy hűteni a sebet, hogy ráfújunk, mivel szánkból így mikrobák kerülhetnek bele, amik könnyedén fertőzést okozhatnak, főleg egy cukorbeteg sérült esetében.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll