égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A cigaretta okozta égési sérülések

A cigaretta is könnyedén okozhat égési sérüléseket. Ez rendszerint elsőfokú égési sérülés, amely otthon is könnyedén kezelhető. Ha azonban a bőr felhólyagosodik, vagy súlyosbodnak a tünetek, akkor mindenképpen keressük fel az orvosunkat! Akkor is forduljunk orvoshoz, ha a sérülés érzékeny területen (például a szem vagy a száj környékén) alakul ki!

Amennyiben elegendőnek ítéljük meg az otthoni kezelést, kövessük az alábbiakat!

Az égési sérülés otthoni ellátása

Az cigaretta által okozott égési sérülés ellátása (a többi égéshez hasonlóan) az érintett bőrrész hűtésével kezdődik. Tartsuk folyó hideg víz alá az égett bőrfelületet! Ne használjunk jeget a hűtésre! A jég ugyanis túl hideg, és a már roncsolt bőrön komoly további sérüléseket okozhat. A hideg víz azonban megnyugtatja a bőrt, és enyhíti a bőrduzzanatot.

Használjunk egy olyan krémet, amely elősegíti a sérülés gyógyulását. Erre alkalmasak lehetnek például az Aloe verát tartalmazó készítmények. Soha ne tegyünk semmilyen élelmiszert az égési sérülésre! Gyakoriak az olyan házi praktikák, amelyek szerint vajat, tejfölt, olajat vagy nyers húst kell a sérülésre helyezni. Ezek azonban lassítják a gyógyulás folyamatát, valamint nagyban hozzájárulnak a fertőzések kialakulásához.

Megfelelő kötszerek alkalmazása

A különböző házi praktikák helyett érdemes orvosilag tesztelt és elismert kötszereket alkalmazni az égési sérülés ellátásra. A Burn Free termékcsalád termékeinek alkalmazása különösen ajánlott. Ezek között található égési gél és különböző égési kötszerek is. Mindet úgy alakították ki, hogy hűsítse a sérült bőrt, ezzel csökkentve a fájdalmat és ne ragadjon a sebbe, a kötés könnyebb és fájdalommentes cseréje érdekében.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll