égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A nyár leggyakoribb égési sérülése – A leégés kezelése

egesi serulesMit tegyünk, ha bőrünk leég a napon?

A nagy nyári melegekben sokszor a fényvédő krémek használata sem óvja meg a bőrünket a leégéstől. Azok, akiknek érzékenyebb bőrük van, különösen gyakran esnek áldozatul ennek a fájdalmas égési sérülésnek.

A napégés hosszú távon bőrrák kialakulásához vezethet, rövid távon viszont egy nagyon fájdalmas bőrsérülés.

Mit tehetünk, illetve mit kell tennünk azért, hogy enyhítsük a leégés következtében kialakult égető fájdalmat?

Fürdés vagy tusolás során kellemesen hideg vízzel hűtsük az égett bőrünket, hogy ne terjedhessen tovább az égés. Ameddig a testünk nem regenerálódik teljesen, addig érdemes laza selyem- vagy pamutruhákat hordani, ugyanis ezek nem irritálják a sérült bőrt, nem hátráltatják a gyógyulás folyamatát.

Milyen szert alkalmazzunk leégés esetén?

Alkalmazhatunk hidratáló krémeket a károsodott bőr nyugtatására. Sokszor hallunk az aloe verát tartalmazó termékek előnyeiről. Ajánlott azonban a Burn Free égési gél használata más krémekkel, gélekkel szemben. Ez a termék tökéletesen alkalmas az érzékeny, égett bőr kezelésére. A gél gyógynövényi adalékanyagokat tartalmaz, amelyek hatékonyan segítik elő a bőr regenerálódását. A termék használata nem vált ki semmilyen allergiás reakciót, így mindenki számára biztonságosan alkalmazható a készítmény. A Burn Free égési gél megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezáltal csökkenti a fertőzések kialakulásának esélyét.

Ha a leégés annyira súlyos, hogy az arcunkon, végtagjainkon duzzanatok alakulnak ki, akkor azonnal forduljunk orvoshoz, ugyanis a duzzanatok légzési nehézségeket okozhatnak, valami véráramlási zavarok léphetnek fel.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll