égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Égési sérülés – A hegesedés elkerülése

Az égési sérülések erősen roncsolják a bőr szöveteit, ezért gyakran heg marad utánuk. A heg mérete és típusa az égés fajtájától és súlyosságától függ. Az égési sérülés kezelése után fontos az, hogy a bőrünk mindig megfelelően hidratált legyen. A hegek hidratálása segít rugalmasabbá tenni a szöveteket, emellett javítja a vérkeringést, és serkenti a sejtek regenerálódását. 

A hegesedés megelőzése

Az égési sérülések után maradó hegek sok esetben megelőzhetőek vagy minimálisra csökkenthetőek a megfelelő sebkezeléssel. Ezért fontos, hogy az égési sérülés ellátását mindig azzal kezdjük, hogy a hőforrást eltávolítjuk a bőr közeléből, majd a sérülést hűvös víz alá tartva hűsítjük. Ezzel megakadályozzuk, hogy a károsodást okozó hőhatás továbbterjedjen a bőr mélyebb rétegei felé, további roncsolódást okozva.

A megfelelő kötszerek alkalmazásával is sokat tehetünk a hegesedés elkerüléséért. A Burn Free égési gél és kötszer hydrogél tartalmának köszönhetően folyamatosan hűti és hidratálja a sérülést, ráadásul nem ragad a sebbe, így nem tépi fel újra és újra azt átkötözéskor.

Mi a teendő, ha a hegek már kialakultak?

Néhány égési sérülés esetében elkerülhetetlen a hegesedés, de erre is van megoldás, ráadásul nincs mindig szükség plasztikai műtétre sem. Az orvosok gyakran ajánlják a mézet és az E-vitamin tartalmú ételek fogyasztását a hegesedés eltüntetésére.

A méz egy nagyon gyakran használt természetes anyag. Nemcsak hidratáló, hanem antibakteriális hatással is rendelkezik. Megköti a méreganyagokat, és segít enyhíteni az égés által okozott bőrpírt. Ha a mézet közvetlenül az érintett bőrfelületen alkalmazzuk, azzal minimalizálhatjuk a hegek kialakulásának esélyét.

Az E-vitamint szintén gyakran használják a sérülések után maradt hegek kezelésére. Ez egy olyan természetes, zsírban oldódó vitamin, amely fokozza a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát, valamint serkenti a bőr sejtjeinek regenerálódását. Számos olyan kozmetikum (krémek, gélek és olajok) létezik, amely tartalmaz E-vitamint. Ezek a készítmények közvetlenül a bőr felszínére kenhetőek. Természetesen még jobb hatást érhetünk el, ha ezt a vitamint a táplálkozás során juttatjuk a szervezetünkbe. A máj, a húsok, a tojás, a dió, a mogyoró, a növényi olajak, a spenót, a brokkoli és a kelbimbó mind természetes E-vitaminforrást jelentenek. Fogyasszuk ezeket bátran a hegek ellen! A zöldségeket ajánlott nyersen enni, hiszen így őrzik meg leginkább a vitamintartalmukat.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll